Van vrijdag 9 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017 staat het centrum van Kerkrade weer bol van winterse activiteiten tijdens Winktersjpas i Kirchroa!

De 2016-editie zal inwoners en bezoekers opnieuw verrassen. Nog meer vermaak, nog meer plezier en nog meer gezelligheid. Naast een nieuwe, betere generatie ‘art-ice’ schaatsbaan, is het dit jaar mogelijk om deel te nemen aan het W(inktersjpas) K(irchroa)-Curling. Een unieke mogelijkheid om kennis te maken met deze precisiesport. Curling lijkt op jeux de boule, maar, in plaats van metalen ballen, wordt er met zware stenen op ijs gespeeld. Kerkrade heeft dit jaar met een heus ‘WK-Curling’ de primeur in Limburg.

Warm winters welkom

Wethouder Tim Weijers (coördinatie evenementen): “De gemeente Kerkrade maakt Winktersjpas i Kirchroa wederom mogelijk op de Markt in Kerkrade en wij zijn blij met de verbetering en verruiming van het concept. Vier weken lang volop plezier en beleving voor het hele gezin in het hart van onze stad. Met alle geplande activiteiten is Winktersjpas i Kirchroa een gezellig en actief uitje, waarbij voor de jeugd nu ook de kerstvakantie meegenomen wordt.”

Ook in 2016 wordt de samenwerking met de ondernemers in Kerkrade opgezocht om acties te kunnen organiseren. “De Markt en het centrum van Kerkrade zullen, net als vorig jaar, in stemmige wintersfeer gedecoreerd worden. Het centrum verandert in een gezellig winters oord en dat wordt zeker het bezoeken waard,” aldus wethouder Huub Wiermans (Centrummanagement).

Programma

Er staan tal van activiteiten op de planning. Winktersjpas i Kirchroa zal van start gaan met een wervelend openingsweekend op 10 en 11 december. Zo zullen er weer karakters uit de film ‘Frozen’ aanwezig zijn en een gratis toegankelijk snowboard park voor kinderen van 3 tot 9 jaar. Gedurende de weken die daarop volgen worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals filmvoorstellingen en schaatsclinics. Het definitieve programma zal binnenkort terug te vinden zijn op de pagina van Winktersjpas-i-Kirchroa

Foto Kerkrade.nl

 

 

 

Geef een reactie