In de vijfde klasse B ontvangt Abdissenbosch komende zondag koploper KVC Oranje uit Kerkrade.  Het betreft een duel tussen twee ploegen die aan het einde van het seizoen wellicht zullen meedoen als er prijzen mogen worden verdeeld.

KVC Oranje is koploper en verloor tot nu pas één keer, op bezoek bij Eikenderveld, met 6-3. Abdissenbosch dolf in tieb duels twee keer het onderspit. Ook die ploeg, getraind door Henk Stawenge, verloor bij Eikenderveld, met maar liefst 7-1. Verder verloor men verrassend in Ubachsberg. Bij RKSVB werd het 2-0. Als we vervolgens naar de doelcijfers kijken zien we dat de mannen uit Abdissenbosch 16 keer het net vonden en 14 tegentreffers moesten incasseren. Als de tegendoelpunten uit de duels met Eikenderveld en RKSVB worden afgetrokken, resteren er 5 tegendoelpunten in 8 duels. Dat geeft aan dat Abdissenbosch, door de bank genomen, over een solide defensie beschikt. Bovendien zijn de zwart-witten thuis nog ongeslagen. En dat niet alleen, tegen Jabeek werd gelijkgespeeld (0-0), de andere drie thuiswedstrijden werden alle gewonnen.

Voor KVC Oranje betekent dit dat men de tegenstander zeker niet mag onderschatten. De ploeg van Rene Küpper zal gewaarschuwd aan de aftrap verschijnen. Zelf heeft men bij voorbeeld immers één tegendoelpunt meer moeten slikken dan de mensen uit Ubach over Worms. Daar staat dan wel weer tegenover dat de mannen van Rene Küpper tot nu toe vaker het net weten te vinden. Dat gebeurde inmiddels 35 keer, een gemiddelde van meer dan 3 per duel.

Op voorhand lijkt het dus op, kijkende naar de cijfers, dat Abdissenbosch een ploeg is die het KVC Oranje vanuit een gesloten defensie moeilijk zal proberen te maken. Maar voetbal is en blijft (gelukkig) onvoorspelbaar. Wie weet, gaat het totaal anders, omdat de oefenmeesters en hun discipelen een verrassing in petto hebben. In ieder geval lijkt een spannend duel in het verschiet te liggen. De onderlinge confrontatie komende zondag begint, zoals gewoonlijk, om half drie.

Geef een reactie