Hoofdmenu

Bijeenkomst SP-leden Landgraaf en Heerlen over fusie-plan van de gemeenten.

Vanavond bijeenkomst SP-leden Landgraaf en Heerlen over fusie-plan van de gemeenten. Discussie over grote problemen in de regio die alleen door gezamenlijke aanpak kunnen worden opgelost. Vragen, zorgen en eisen over voorzieningen die behouden moeten worden. Bijvoorbeeld gratis parkeren in Landgraaf, verstrekken paspoorten enzovoorts.

En ook de noodzaak dat fabeltjes vervangen moeten worden door feiten. Over de belastingen: sommige in de ene gemeente lager, sommige in de andere. Totaal in Heerlen iets goedkoper. WMO-voorzieningen in Heerlen vaak véél beter. Heerlen geen eigen bijdrage Huishoudelijke Zorg voor minima, Landgraaf wel. Heerlen verstrekt mensen die vanwege handicap moeten verhuizen circa € 2.300 verhuiskostenvergoeding, Landgraaf niets.

Natuurlijk heeft ook Landgraaf de nodige sterke kanten. Wat de SP-betreft moeten de feiten op tafel in plaats van de fabeltjes die vaak verspreid worden.

Ook is gesproken over het regelrechte eigenbelang van sommigen die in Landgraaf lange tijd de lakens hebben uitgedeeld en nu bang zijn voor hun positie.

En over de kosten van nu 2 burgemeesters, 10 wethouders en 62 gemeenteraadsleden. Daar kan bij fusie in ieder geval op bespaard worden.

Foto SP Heerlen« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »