Geen explosief in flat, bewoners weer terug naar woning.

Donderdagmiddag zijn ongeveer 100 woningen ontruimd omdat in een van de appartementen een mogelijk explosief werd aangetroffen. Uit onderzoek door de EOD bleek het uiteindelijk niet om een explosief te gaan.

De man die het explosief vermoedelijk had achtergelaten, werd aangehouden.

De flat aan de Europalaan in Brunssum werd donderdagochtend bezocht door medewerkers van de woningcorporatie. De bewoonster van de flat werd uit haar woning gezet in verband met flinke overlast door een man die erg vaak bij haar verbleef. Eenmaal bij de woning was niemand meer aanwezig. Wel werd een voorwerp aangetroffen dat mogelijk een explosief kon zijn. De gealarmeerde politie en brandweer besloten op basis van de informatie die zij hadden een groot deel van de flat De Locht uit voorzorg te evacueren.

De EOD onderzocht het voorwerp en ontdekte dat het om een bijzonder in elkaar gezette radio bleek te gaan.

De aangehouden man werd weer in vrijheid gesteld.

Geef een reactie