Pleintje Geleenstraat krijgt een make-over.

 

Dinsdag 6 december starten werkzaamheden om het pleintje voor het stadhuis aan de Geleenstraat te verbeteren en te verfraaien met nieuwe elementen.

Om de beeldbepalende, karakteristieke boom op het pleintje te behouden, is een grotere boomspiegel en boomstut nodig. Hier wordt vanaf 6 december aan gewerkt. Wij laten een schommelbankje plaatsen aan de boomstut en op een later moment, klimop planten rondom de stut.

De huidige boombank moet worden vervangen door een groter model vanwege de grotere boomspiegel. Deze nieuwe bank lijkt op de oude bank; hij is alleen wat groter en heeft een andere vorm. Aan de andere kant van het pleintje wordt een tweede grote bank geplaatst, met in het midden wat groen waar kinderen bijvoorbeeld op kunnen klauteren en spelen.

Het plan is om in 2017 nieuwe, kleurrijke belichting aan te leggen die een heel eigen sfeer aan het pleintje zal geven. Op de afbeelding (artist impression) krijgt u al een indruk hoe het pleintje uiteindelijk moet ogen.

Van 6 tot en met 16 december wordt er gewerkt aan de boomstut, de banken en het schommelbankje. De Geleenstraat blijft tijdens de werkzaamheden gewoon open.

pleintje-geleenstraat-artist-impression-2016-avond

(artist impression)

Foto gemeente Heerlen

 

 

Geef een reactie