FC HOENSBROEK LAAT DE PUNTEN ACHTER IN HERTEN.

 

 

Datum: Zondag 4 december 2016

SHH 1 – FC Hoensbroek 1: 1-0(1-0)

Scoreverloop: 39e min. 1-0 Nicholas Mitchell

FC Hoensbroek is er niet in geslaagd, om een goed resultaat mee te nemen uit Herten. SHH won verdiend met 1-0. Omdat runner-up LHC ook verloor, blijft de marge met de 2e plek 6 punten.  LHC deelt deze 2e plek nu samen met Geusselt Sport, Caesar en SHH.

Her was de thuisploeg van trainer Maarten van Lieshout, dat vanaf het 1e fluitsignaal het heft in handen nam. Met prima combinatiespel probeerde SHH de Hoensbroek-defensie te slechten. Maar ondanks het overwicht vielen er amper kansen te noteren. Toch was er het eerste wapenfeit namens de gastheren. Prima doorzetten van Bas van Dael bracht de bal uiteindelijk niet bij een gewenste SHH-been.  Aan de overzijde belandde Hoensbroek-aanvaller Robert Velraeds in een soortgelijke situatie. Ook zijn voorzet miste de juiste precisie, om de gasten op voorsprong te zetten. Vlak voor de thee was er toch de verdiende voorsprong voor SHH. Een prachtige aanval via Dean Janssen en Michel Schlichter bracht de bal uiteindelijk bij Nicholas Mitchell, die koeltjes voor de 1-0 zorgde.

Na de rust verscheen er een aanvallender FC Hoensbroek binnen de lijnen. Met 4 aanvallers werd er nu getracht, om het spel van de thuisploeg te ontregelen. Maar na amper een minuut spelen had SHH op een 2-0 voorsprong moeten staan. Een te korte terugspeelbal van Elko Doven werd door aanvoerder Munix niet als cadeautje uitgepakt. In de tegenaanval was Randy Quaedackers heel dicht bij de 1-1. Zijn harde volley ging maar rakelings over het SHH-doel.  De koploper schakelde nu nog een tandje hoger en ging op zoek naar de gelijkmaker. Zo leek Robert Wijnen de 1-1 op zijn schoen te hebben liggen, maar lepelde hij de bal simpel in de handen van SHH-goalie Schuman. FC Hoensbroek nam nu nog meer risico, waardoor er steeds meer ruimte ontstond voor SHH. Maar de in de 2e helft slordig spelende thuisploeg verzuimde hier dankbaar gebruik van te maken. In de slotfase was FC Hoensbroek zelfs nog één keer dicht bij de 1-1. Maar een prima kop kans was niet aan Titom Tjokrokoesoemo besteed.

Omdat ook LHC ten onder ging mag FC Hoensbroek zich officieel herfstkampioen noemen. Taak om komende zondag in de thuiswedstrijd tegen GSV’28 middels een overwinning met een goed gevoel de winter in te gaan.

Archieffoto: Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie