Landgraaf ‘ Hekeleweg waren al een tijd parkeerproblemen!

Aan de Hekeleweg waren al een tijd parkeerproblemen. De bewoners hebben samen met de gemeente naar een oplossing gezocht en er is een nieuwe parkeerplaats aangelegd ter hoogte van huisnummer 12. Daardoor is de straat een stuk veiliger geworden.

De parkeerplaats is op een bijzondere manier aangelegd. Om te zorgen dat het regenwater op de parkeerplaats bij hevige regenval sneller wordt afgevoerd, is een ondergronds systeem voor bodeminfiltratie aangelegd met ‘infiltratiekratten’. Een infiltratiekrat is een sterk waterdoorlatende box die in de grond is ingegraven. Het regenwater stroomt via de afvoerleidingen in de krat, wordt opgeslagen en geleidelijk afgegeven aan de bodem. Bij dit project is geen aannemer betrokken geweest. De medewerkers van Beheer Openbare Ruimte hebben dit in eigen beheer uitgevoerd en zijn trots op het eindresultaat.

Foto landgraaf.nl

Geef een reactie