De vader, de zoon en het heilige feest Sadettin Kirmiziyüz.

n november 2010 maakte Sadettin Kirmiziyüz de grootste reis uit zijn leven. Samen met zijn vader trok hij naar Mekka voor de bedevaart, de Hadj, om zo een familiale traditie voort te zetten. Met zijn vader als voorganger in dit eeuwenoude ritueel, werd hij als leerling ingewijd. Gewapend met de ervaringen van deze indringende reis maakt hij een voorstelling over vaders en zonen, geloven en niet geloven, Abraham, Isaak, Mohammed, God en Allah. Een heilige roadstory waarin niets niet kan en alles waar is. En dat moet gevierd worden.
Nu, zes jaar later, speelt Sadettin deze voorstelling opnieuw en kunnen we deze alsnog in Heerlen tonen. Aanleiding voor deze herneming was het feit dat hij inmiddels zelf vader is geworden en hij opnieuw is gaan nadenken over de relatie tussen vaders en zonen.

Energiek vertelt hij van de hadj met zijn vader, een pittige confrontatie met zijn wortels … Kirmiziyüz heeft een sterk charisma en kan mooi vertellen … je hebt na afloop het gevoel in Mekka te zijn geweest zonder dat je het wist De Volkskrant

Knap is hoe Kırmızıyüz zich de stem van zijn vader heeft eigengemaakt; de taal van een Turkse gastarbeider die in de Achterhoek Nederlands geleerd heeft. Nog knapper is hoe hij, soms van het ene woord op het andere, wisselt tussen de stem van zijn vader en die van hemzelf. Dit is het flexibele toneelspel waarin Kırmızıyüz op zijn best… Theaterkrant

Deze voorstelling is geprogrammeerd in het kader van de Vlakkevloer-serie. Met de vlakkevloer-pas kost een kaartje nog maar € 7,50. Lees hier meer over de vlakkevloer-pas en -serie.

Kaarten uitsluitend via www.parkstadlimburgtheaters.nl  of 045 571 66 07

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
info@cultuurhuisheerlen.nl

Geef een reactie