HFC (Heerlen Funky City) gestreden voor de Landstitel ‘Kidscrew t/m 18 jaar’.

Afgelopen zondag is de Heerlense breakdance groep HFC (Heerlen Funky City) Nederlands Kampioen kids tot 18 jaar plaatsgevonden. NBL (Nederlandse B-Boy League)

De Nederlandse B-Boy League, ook wel de NBL, is ontstaan vanuit de groeiende behoefte in Nederland aan structuur op gebied van breakdance battles voor jongeren tot en met 18 jaar. De NBL is een overkoepelend coöperatie project dat zich inzet voor:

– het structureren van de Nederlandse breakdance scene;

– het cultiveren en verspreiden van inzicht in aanverwante zaken als lesgeven en jureren;

– het meegeven van de normen en waarden van de hiphopcultuur aan de jongere generatie. 

HFC Dancestudio

Een snelgroeiende dansstudio uit Heerlen die inzet op talentontwikkeling en het vernieuwen en verduidelijken van de verschillende hiphop dansstijlen. De jongeren krijgen wekelijks les van breakdance trainer en eigenaar Jop Vermeesch. 

Spannende strijd

De competitie bleef spannend tot aan de laatste competitiedag. De winst voor de dansers van HFC hing af van de loting. Als concurrent Heavy Hitters (Den Haag) in de halve finale zou verliezen en HFC in de finale zou winnen zouden zij pas kampioen worden. Heavy Hitters verloor inderdaad in de halve finale van Wereldkampioen Fresh Allstars (tevens bekend van Hollands Got Talent). HFC kreeg dus een zware tegenstander in de finale. Toch hebben ze de Wereldkampioen weten te verslaan en de laatste punten weten te pakken. 

In de solo categorie wist HFC Dancestudio ook goed te scoren. Luc Arnoldussen werd 1e in de gevorderde categorie en Niek van den Essen werd 1e in de beginners categorie. HFC pakte in 3 van de 6 categorieën de titel. In de overige 3 categorieën werd Rutger 2e en Hamza Pihler 3e in de beginners categorie. De breakdance groep Inbreakers werd 2e in de categorie tot 12 jaar.

img_0294

Een knappe prestatie van de jonge jongens uit Heerlen. Die aan deze competitie startte als de underdog.

De categorieën waren:

1e plaats voor crew gevorderd (Nederlands Kampioen)

1e plaats 1 tegen 1 gevorderd t/m 18 jaar (Nederlands Kampioen)

1e plaats 1 tegen 1 beginners t/m 18 jaar (Nederlands Kampioen)

2e plaats 1 tegen 1 beginners t/m 18 jaar

2e plaats 1 tegen 1 gevorderd t/m 12 jaar

2e plaats voor crew beginners

3e plaats 1 tegen 1 beginners t/m 12 jaar

Dit dansgezelschap is pas 1 jaar actief en hebben het opgenomen tegen groepen die al jaren samen trainen. In de breakdance scene is het de EERSTE Heerlense breakdance groep die zo’n prestatie heeft geleverd, sinds de komst van IBE (Internationaal Breakdance Event). Deze jongens dansen bij HFC Dancestudio in Heerlen, die dit jaar ook pas een jaar bestaat. 

Foto’s  HFC Dancestudio en Ton van Essen

Geef een reactie