17 en 18 december vindt voor de derde keer het NK Ice Carving plaats in Heerlen-Centrum.

 

 

 

 

 

Zaterdag 17 december 
In het weekend van 17 en 18 december vindt voor de derde keer het NK Ice Carving plaats in Heerlen-Centrum. Op zaterdag strijden twintig professionele ijshakkers van ieder 2 personen live op het Pancratiusplein in de Heerlense binnenstad om de titel Nederlands Kampioen. Alle deelnemers starten met 5 blokken transparant ijs van 1 meter hoog en 50 centimeter dik om met kettingzagen, beitels, hamers, droog ijs en zelfs strijkbouten metershoge kunstwerken te creëren.

Zondag 18 december (speedcarven)
Zondagmiddag, tijdens de koopzondag, is er op de Bongerd het spannende onderdeel speedcarven! Professionals gaan binnen 30 minuten een beeld carven uit één blok ijs. Een race tegen de klok! Helemaal enthousiast van al die prachtige beelden? Kriebelen je handen om dit zelf ook te doen? Op zondag zijn er ook nog eens workshops, waarbij op lange tafels kleine blokken ijs worden uitgestald en voorbijgangers worden uitgenodigd zelf een ijssculptuur te maken. Een heel weekend lang gratis ijsplezier voor het hele gezin in Heerlen!

Data
Zaterdag 17 december van 09:30-17:00 uur.
Zondag 18 december  van 13:00-17:00 uur.

Foto’s Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie