Prinsenproclamatie Prins van cv de Vlavrèters voor 2017 PAUL II GOD.

 

 

 

 

 

 

Beste mensen van Welte en Bensroa, graag stellen wij de nieuwe Prins van CV De Vlavrèters voor 2017 aan u voor:

PAUL II GOD

Deze rasechte Weltenaar werd op 29 oktober 1971 geboren in de Vroedvrouwenschool te Heerlen. In het gezin God was hij de eerste van totaal twee kinderen. Zijn zus Kelly is enkele jaren jonger. Nadat het gezin compleet was (1975), woonde men aan de Welterlaan waar vader Paul sr. zijn eigen bedrijf ”Auto’s Paul God” runde. Na het plotseling overlijden van pa God is onze Prins vanaf zijn 12e met moeder en zuslief verhuist naar de Mergelsweg. Hoe kan het ook anders dan dat ma God, zus Kelly en Paul II vandaag de dag nog altijd in het voor hun geliefde Welten woonachtig zijn.

Het spreekt bijna als vanzelf dat onze Hooglustigheid de eerste stappen van zijn studie-carrière dan ook in Welten heeft gezet. Na Basisschool St. Martinus werd de Mavo op het Sintermeertencollege afgerond en uiteindelijk de Havo op de toenmalige ANS in Heerlen. Er zat meer in maar kort na het overlijden van pa God had Paul II niet meer veel op met school. Direct na het behalen van zijn diploma is Paul II zijn maatschappelijke carrière begonnen bij muziekwinkel Guus Arons, waar hij mede de afdeling ‘Guitar Shop’ opstartte. Vervolgens is Paul II de opleiding SPW begonnen en via zijn stage terecht gekomen bij Het Slaaphuis in Heerlen als Pedagoog. Niets weerhield hem er echter van om van thuis uit te beginnen met zijn hobby tatoeëren. Paul II woonde destijds met zijn toenmalige partner op Ghen Heij, waar zoon Jessy werd geboren. Naarmate de tattoohobby uitgroeide tot een professionele bezigheid, werd aanzienlijk geïnvesteerd in een nieuwe carrière. Dit resulteerde in een eigen pand in Brunssum: Paul’s Tattoo.

Nadat de relatie met de moeder van zoon Jessy was beëindigd, kwam Paul al vrij snel zijn huidige vrouw Anke tegen. Het stel trouwde in 2003 en er werd in Brunssum verhuist naar een groter pand. Paul en Anke hadden daarmee hun woonhuis gevonden en tevens kon onze Prins van daaruit zijn zaak verder uitbreiden: The Hand Of GOD Tattoo was vanaf dat moment een feit.

Uit het huwelijk van Paul en Anke volgde de geboorte van dochter Seven in 2004. Omdat Welten bleef kriebelen, wilde het jonge gezin graag terug naar de roots van Paul II. Dit werd gerealiseerd in 2008, alwaar het gezin momenteel nog altijd woonachtig is aan de Pijnsweg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdere gezinsuitbreiding volgde in 2010 met zoon Sixx en Paul jr. completeerde het gezin in 2012. Vanaf september 2014 opende The Hand Of GOD Tattoo haar deuren in het geliefde Welten aan de Weltertuijnstraat (het voormalige Neve Gen Thun).

Behalve het drukke gezinsleven en het eigen bedrijf heeft onze Hooglustigheid toch nog hier en daar wat tijd vrij om (andere) hobby’s uit te oefenen. Vanaf zijn tiende levensjaar is Paul II actief als gitarist, en heeft hij in diverse bands acte de préséance gegeven. Sinds enkele jaren zijn alle muzikale pijlen gericht op De Paul God Band, waarin hij namens het blues-rock trio behalve gitaar spelen ook de zang voor zijn rekening neemt. Dat belooft nog wat voor de Vasteloavend!! Als liefhebber pur sang is hij ook geregeld als stand-in te bewonderen in andere regionale bands. Het muzikale heeft Paul II dan ook van vaderskant. Zowel Pa God, als zus Kelly hebben geregeld de kwaliteit van hun stembanden ten gehore gebracht in onze gemeenschap en ver daarbuiten. Het creatieve daarentegen komt geheel van moeders kant. Vrouw Anke is in het verleden als kind op hoog niveau actief geweest als Tanzmariechen in haar vaderland Duitsland, waar ze menige prijs in de wacht heeft gesleept. Zo werd ze als Tanzmariechen zelfs Deutsche Meister!

Sinds 1,5 jaar hangt Prins Paul II ook geregeld aan de gewichten in de sportschool in Welten. Deze trainingen zullen hem goed van pas komen om als Prins fit door het leven te gaan.
Dat carnaval in het bloed van onze nieuwe Hooglustigheid zit is natuurlijk een optelsom. Van kinds af aan werd er door de familie God in Welte-Bensroa steevast Vasteloavend gevierd.  In zijn pubertijd heeft Paul II met enkele kameraden (o.a. oud Prins Martijn I) als medeoprichter de Knoevelère tot stand gebracht.
De laatste jaren is onze Prins samen met liefde Anke en hun drie kinderen actief in carnavalsgroep ‘Noa Os Chaos’, uiteraard in Welte-Bensroa, maar ook in het centrum van Heerlen. Beide optochten worden jaarlijks steevast meegelopen. Voor hem zal het daarom ook geen enkel probleem zijn om alle Vlavrèters en Vlavrèterinnekes voor te gaan in Welte-Bensroa met zijn motto:

Vier make dis sezoen Rock en Vasteloaves Loll!

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s Lucho Carreno

 

Geef een reactie