Op vrijdag 6 januari opende Huub Wiermans (wethouder Centrummanagement) lunchroom Pimmm’s aan de Markt 27 in Kerkrade. De nieuwe zaak is zeven dagen per week open en de menukaart biedt voor elk wat wils. “In de zomer is onze lunchroom tevens ijssalon,” zegt de 24-jarige eigenaar Pim Aretz, die zichzelf een echte ‘Kirchroätsjer jong’ noemt. “Natuurlijk willen we onze naam eer aandoen en onze gasten laten ervaren: ‘mmm, lekker!’’

Pim Aretz werd bij het opstarten van zijn bedrijf terzijde gestaan door stichting Streetwise. “Streetwise helpt niet alleen bij de vulling van leegstaande winkelpanden maar ook bij overname van bedrijven, zoals in mijn geval. Vanaf het moment dat ik met mijn plannen bij hun kwam, heb ik allerlei tips en adviezen gekregen. Zo informeerden ze mij ook over de Stimuleringsregeling van de gemeente Kerkrade”, aldus Pim Aretz.

Wethouder Huub Wiermans: “Als gemeente vinden wij het heel belangrijk dat het centrum van Kerkrade gevuld wordt. Hiervoor werken wij nauw samen met stichting Streetwise en het StartersCentrum. De gemeentelijke stimuleringsbijdrage is voor veel ondernemers een steuntje in de rug bij het openen van een nieuwe zaak. We zijn heel blij met de komst van Pimmm’s en wensen Pim veel succes toe.”

Foto kerkrade.nl

Geef een reactie