Eerste paal nieuwe Albert Heijn Brunssum.

Start bouw koutenveld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 11 januari 2017 werd de officiële start gevierd van de bouw van de 1e fase van het plan Doorsteek Centrum in Brunssum. Wethouder Haico Offermans, gedeputeerde Eric Geurts, Suzanne Lipsch van Parkstad Limburg, Jack Gorgels van Weller en Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen-VolkerWessels namen een kijkje op het bouwterrein, waar de eerste palen van de nieuwe Albert Heijn en het appartementencomplex Y-staete nu zichtbaar zijn.

Bij het plan ‘Doorsteek Centrum’, dat mede mogelijk wordt gemaakt door een subsidie uit het Transformatiefonds (Provincie Limburg en Parkstad Limburg), vormt een voetgangerstracé/ promenade een nieuwe doorsteek tussen de Schiffelerstraat en de Kerkstraat.

Fasering.Dit plan wordt in fasen gerealiseerd. De eerste bouwactiviteiten zijn gericht op realisatie van fase 1a en fase 1b. Fase 1a bestaat uit het realiseren van nieuwe winkelruimte (Albert Heijn),  appartementen en een stallingsgarage aan het Koutenveld. Als fase 1a gerealiseerd is, verhuist de AH naar verwachting eind 2017 naar het nieuwe pand aan het Koutenveld en wordt het oude pand afgebroken.

Hierna start fase 1b, waarbij op de plek van de bestaande AH nieuwe winkel- c.q. commerciële ruimten gerealiseerd worden, met daarboven appartementen. Als laatste wordt het plein aangelegd ter hoogte van de aansluiting van de Schiffelerstraat op het Koutenveld.

Planning. De bouwwerkzaamheden van deze eerste fase duren naar verwachting vanaf december 2016 tot medio 2019. Daarna kan de tweede fase van start: de bouw van de echte Doorsteek, richting Kerkstraat/Wilhelminastraat.

Parkeren. Gedurende de realisatie van fase 1a en 1b kan aan de zijde van de AH niet meer worden geparkeerd. Parkeren kan op de overige aangewezen parkeergebieden in en nabij het centrum: het Koutenveld en het Alsdorfplein.

Foto-bijschrift. Op deze plek komt straks de nieuwe Albert Heijn aan het Koutenveld. Op de graafmachine zit wethouder Haico Offermans. Verder, van links naar rechts: Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen-VolkerWessels, Eric Geurts, gedeputeerde Provincie Limburg, Suzanne Lipsch van Parkstad Limburg, en Jack Gorgels van woningcorporatie Weller.

Foto: Luc Lodder.

Geef een reactie