10 februari om 17.00 uur opent het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) in kerkrade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balanceren tussen hoogbouwflats

Op vrijdag 10 februari om 17.00 uur opent het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) op een zeer unieke wijze. Ter gelegenheid van het festival wordt een klimmuur op een spectaculaire manier geopend. Deze klimmuur komt tegen de hoogbouwflat C aan de Jonkerbergstraat in Bleijerheide. De gemeente Kerkrade, HEEMwonen en IBA zijn erg verheugd dat het DMFF voor hun opening de locatie van het project SUPERLOCAL heeft gekozen. Hiermee staat het vernieuwende project van de drie partners ook in de schijnwerpers. Voor Kerkrade was dit aanleiding voor het ter beschikking stellen van een waarderingsbijdrage.

Twee professionele bergbeklimmers gaan op eigen kracht de hoogbouwflat proberen te beklimmen. Eenmaal boven aangekomen gaat het spektakel verder. Want op het dak van de flat hebben highliners uit heel Europa zich verzameld voor een internationale Safety Meeting. Dit betekent dat zij op 30 meter hoogte gaan balanceren tussen twee flats. Ze gaan de oversteek maken tussen flat C aan de Jonkerbergstraat en flat D aan de Ursulastraat in Bleijerheide.

U bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 10 februari om 17.00 uur een kijkje te komen nemen. Ook tijdens het weekend zullen de highliners nog actief aan de slag zijn op de locatie.
Het programma van het DMFF vindt u op dmff.eu.

SUPERLOCAL
De hoogbouwfats en het omliggende gebied in Bleijerheide worden op duurzame wijze aangepakt. HEEMwonen, de gemeente Kerkrade en IBA werken samen aan een methode om het materiaal dat bij de sloop vrijkomt ter plekke opnieuw te gebruiken voor de bouw van betaalbare sociale huurwoningen. Ook worden de aanwezige kwaliteiten, zoals het groen, het prachtige uitzicht en de woningplattegronden, hergebruikt in de toekomstige ontwikkeling.

Het projectgebied wordt een soort openluchtfabriek: er komt een denkbeeldige muur omheen waarbinnen het bruikbare materiaal, de belangrijkste kwaliteiten en alle overige zaken met waarde opnieuw worden ingezet voor de ontwikkeling van 100 tot 200 sociale huurwoningen.
Meer algemene informatie over SUPERLOCAL is te vinden op: www.superlocal.eu

Foto Lepyruvate Outdoor Photography.
Atleet: Tom Peek.

Geef een reactie