Hoofdmenu

Drukke tijden voor rasechte carnavalist Pascal Thomas van de Heerlense Winkbülle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij heeft dit jaar op carnavalsgebied al heel wat tijd gestoken in de beleving van de onvervalste “vasteloavend”. De komende dagen gaan het voor Pascal Thomas, tot aan Aswoensdag, ongetwijfeld nog meer zeer drukke dagen worden. Niet zo verwonderlijk eigenlijk omdat Pascal, op carnavalsgebied, verbonden is aan de Heerlense stadscarnavalsvereniging De Winkbülle. Hij vervult bij deze “staatse” vereniging de functie van voorzitter van de Raad van Elf. Uiteraard een functie die ook de nodige verantwoording met zich mee brengt, maar zeker door Pascal beschouwd wordt als een geweldige hobby, naast zijn normale dagelijkse baan.

Pascal Thomas begon, zo laat hij ons weten, zijn carnavals inbreng als lid van de raad van elf en nadien als penningmeester. Pascal hierover: “toen ik ging studeren heb ik het penningmeesterschap overgedragen, maar ben wel lid gebleven. Vorig jaar kwam de vraag of ik als voorzitter van de raad wilde fungeren. Dat wilde ik zeker graag doen zeker voor het gegeven dat carnaval na aan mijn hart ligt”.                                                            

Overigens werkt Pascal al jarenlang bij M.C. Zuyderland. ‘Ik ben dertien jaar geleden begonnen als verpleegkundige in Heerlen’, zegt hij. ‘Eerder werkte ik al in het oude ziekenhuis van Sittard, in Kerkrade en bij Laurentius in Roermond. Na een studie van bijna drie jaar heb ik afgelopen zomer de opleiding tot Physician Assistant afgerond. In mijn dagelijkse werk ben ik de vaste factor binnen de arts-assistenten groep op de IC. Daar ben ik ook actief betrokken bij het medisch beleid voor de patiënten”. In het geval van Pascal Thomas blijkt dat dus dat gezondheidzorg en viering van carnaval ook best samengaan, Alaaf.

Foto Zuyderland.