Verdiende winnaars uitvoering “Van en Vuur” Sjpasseberg 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdiende winnaars uitvoering “Van en Vuur” Sjpasseberg 2017

Duo ex-prins Henry Hagedoorn en Maikel Lubbersen veroverde de wisselbeker

Wat was het afgelopen zaterdag in Sjpasseberg, en dan speciaal in het aan de Hei Grindelweg gelegen Sjpashoes/Gemeenschapshuis Heksenberg, weer een geweldige carnavalistische en kleurrijke happening onder auspiciën van d’r Heksenbergse Vasteloavends Verein” met hun prins Patrick 2e (Meulenberg) en jeugdprins Bram 1e (Boelen). Dit in het kader van de bekende uitvoering “Van en Vuur d’r Sjpasseberg 2017”. Aan genoemde uitvoering wordt al jarenlang gestalte gegeven door “dorpse” artiesten. M.a.w. het betreft geen professionele artiesten, maar uitsluitend en dan ook nog op vrijwillige basis, “artiesten” van eigen bodem welke allemaal “gezegend” zijn met een carnavalshart op de juiste plaats.

Evenals vele jaren wordt het bijna vier uur durende programma gepresenteerd door Callie Steijaert (journalist/Public Relations) ook voor deze website van ParkstadActueel.nl. Dat Van en Vuur d’r Sjpasseberg zeer in trek is bij de carnavalsvierders bleek ook afgelopen zaterdag weer het geval. Het Sjpashoes was afgeladen vol door kleurrijk verklede carnavalisten die allen deze uitvoering niet wilde missen. Een terechte gedachtegang want het was inderdaad “sjpass en plezeer”-beleving van de bovenste plank met uiteraard de nodige spanning wie als winnaar(s) de wisselbeker mee naar huis mochten nemen.

Het werd een aaneenschakeling van een diversiteit aan leuke optredens door de “speudo artiesten” Tussen de optredens door zorgde DJ Jan van Wijnen, bij tijd en wijle bijgestaan door Sám Smits, voor de nodige “Vasteloavends”-stemming in het Sjpasshoes. Na uren van carnavalsentertainment ging de jury, gevormd door Marco Custers (ondernemer), Guus Mengelers (lid harmonie St. Gerardus) en presentator Callie Steijaert, in beoordelingsconclaaf. Overigens ondersteunde Wiel Berends en Frank Aretz alle programmaonderdelen. Gedurende het juryberaad overbrugde zanger en Sjpasseberger/H.V.V. raadslid Sám Smits de tijd met stemmingsliederen waaronder zijn hit Alaaf Limburgia.

Onder grote spanning en verwachting bij deelnemende “artiesten” en alle carnavalisten maakte presentator Callie Steijaert de uitslag bekend. Als derde eindigde de groep Dames van de Ronde Tafel met 24 punten en tweede met 251/2  punten Trio Dulle Zek. Absolute en terechte winnaars van deze 2017 Van en Vuur d’r Sjpasseberg ging naar het duo (ex-prins) Henry Hagedoorn en zijn adjudant Maikel Lubbersen. Zij kregen van de jury 271/2 punten toebedeeld en daarmede ook de wisselbeker overhandigd door H.V.V. (interim)-voorzitter Ed Petit. Na het officiële gedeelte bleef het nog geruime tijd gezellig in het Sjpashoes in Sjpasseberg in de wetenschap dat het weer een geslaagde happening was geweest.

 

Geef een reactie