Opening broedseizoen met Dag van de Hond.

Landgoed Nijenburg, Alkmaar, Noord-Holland, Nederland, Europa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opening broedseizoen met  Dag van de Hond.

Op de Brunssummerheide opent Natuurmonumenten het broedseizoen met De dag van de hond. Op het eerste gezicht misschien een wat verrassende combinatie, maar er zijn meer raakvlakken dan je zou zeggen. Een groot deel van de natuurliefhebbers die een bezoek brengt aan dit prachtige natuurgebied komt in gezelschap van zijn of haar trouwe viervoeter. Reden voor Natuurmonumenten om op zondag 19 maart bij de start van het broedseizoen extra aandacht te schenken aan honden en hun baasjes. Tijdens deze themadag kun je samen met je hond deelnemen aan speciale gedragstrainingen, kun je je hond laten wassen, vertelt ”Vermiste  Honden Brunssummerheide” wat je moet als je je hond kwijt bent en staat de boswachter voor je klaar om uitleg te geven over het waarom van hondenlosloopgebieden en de relatie met het broedseizoen. Een bezoek is gratis, maar voor deelname aan een aantal activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. De Dag van de Hond vindt plaats rondom het bezoekerscentrum Brunssummerheide, Schaapskooiweg 99 te Heerlen en duurt van 11.00 – 16.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden voor workshops ga naar www.nm.nl/agenda.

 Natuurmonumenten en honden

Wat is er leuker dan buiten heerlijk ravotten, rennen of wandelen met je hond. De Brunssummerheide biedt zowel voor de hond als het baasje een prachtige plek hiervoor. Tijdens de Dag van de Hond vertellen de boswachters je graag meer over de hondenlosloopgebieden in dit natuurgebied. Buiten deze gebieden moet je hond aan de lijn. Waarom? Dat leggen ze je ook graag uit.

Broedseizoen

Nu het voorjaar is, trekken mensen weer massaal de natuur in. Maar die natuur is op dit moment volop in ontwikkeling en heeft juist rust nodig. Vogels zijn aan het broeden en reeën krijgen kalfjes. Loslopende honden kunnen voor verstoring zorgen. Broedende vogels verlaten hun nest waardoor de eieren verloren gaan, zoals bij vogels die op de grond broeden. Reekalfjes kunnen hun moeder kwijtraken, want als een hond aan een kalf snuffelt, komt de moeder niet meer terug.

Activiteiten tijdens de Dag van de Hond

Tijdens de Dag van de Hond kun je je aanmelden voor een gehoorzaamheidstraining voor je hond tijdens een wandeling. Deze training wordt georganiseerd door Animal’s Faith uit Maastricht en start om 14.00 uur en 15.00 uur. Graag vooraf aanmelden via www.nm.nl/agenda. De kosten bedragen € 8,- (leden) en € 10,- (niet-leden) per hond. Animal’s Faith legt bij het bezoekerscentrum ook een agility-parcous aan, waar je onder begeleiding samen met je hond gebruik van kunt maken.

Je kunt een kijkje nemen in de mobiele trimsalon van Trimmobiel doggy-style, die vandaag gratis wasbeurten verzorgt en de vrijwilligers van “Vermiste Honden Brunssummerheide” geven uitleg over hun werkzaamheden.

Bezoekerscentrum Brunssummerheide
Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen |045-5630355 bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is geopend van di – vr, van 12 tot 17 uur en za en zo van 10 tot 17 uur.

Foto: Natuurmonumenten Dag van de Hond op de Brunssummerheide

Geef een reactie