Heeft Carnaval voor nieuw elan gezorgd?

De dolle dagen zijn weer achter de rug, velen hebben genoten. Ontspanning doet een mens goed, zeker na moeilijke dagen. Daarvan was bij de hoofdselectie van KVC Oranje sprake. Nederlagen tegen Amstenrade en Rimburg hadden een duit in het zake gedaan en voor de nodige stress gezorgd. Maar goed, een aantal ‘buutereedners’, ‘dansmariesjen’, ‘sjlaagers’ een optocht en de nodige drankjes verder zouden we weer klaar moeten zijn voor een spannende slotfase van de voetbalcompetitie. We mogen in ieder geval aannemen dat de boog van de spelers van de hoofdmacht weer gespannen is.

Dat zal zeker ook nodig zijn, om te beginnen in het thuisduel tegen KCC’13 uit Heerlen. Die ploeg, met als trainer Roger van Eijk, werd eerder dit seizoen op eigen grond met 2-0 verslagen. Wie die wedstrijd heeft bijgewoond, weet dat het een gestolen zege voor KVC Oranje betrof. In het eerste half uur was oranje-wit weliswaar de betere, kwam ook verdiend op voorsprong, maar daarna was het KCC’13 wat de klok sloeg. De bal wilde er die dag echter niet in voor de Heerlenaren. Paal en lat en goed keeperswerk van Lars van der Weide stonden een treffer in de weg. In blessuretijd werd het zelfs nog 0-2.

KCC’13 zal er dus alles aan gelegen zijn om sportieve revanche te nemen. Bovendien zal die ploeg moeten winnen om haar kansen op promotie in stand te houden. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor KVC Oranje. De ploeg van Rene Küpper heeft vaak genoeg getoond over kwaliteit en karakter te beschikken. Daaruit mag in Bleijerheide dan ook hoop worden geput. Het belooft aan de Voorterstraat, net als eerder dit seizoen in Heerlen, een spannende pot te worden.

KVC Oranje en KCC’13 verheugen zich op de komst van alle voetballiefhebbers.

 

Geef een reactie