Chevremont – Groene Ster: Parkstad-derby en degradatieduel ineen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chevremont – Groene Ster: Parkstad-derby en degradatieduel ineen

 

Komende zondag staat de Parkstad-derby Chevremont – Groene Ster op het programma in de hoofdklasse B. Beide Limburgse ploegen vertoeven in de gevarenzone en zullen winst als enige uitgangspunt zien om de veilige plekken op de ranglijst in het zicht te blijven houden. Het verschil tussen Chevremont en Groene Ster bedraagt slechts één schamel verliespunt, waarmee de belangen in deze ontmoeting een hoog gehalte kennen. Zondag treffen ook de andere concurrenten RKAVV en DOSKO elkaar in een rechtstreekse confrontatie. ‘Super Sunday’ derhalve in de staart van de hoofdklasse B.

Chevremont verloor vorige week op eigen veld het kelderduel met concurrent RKAVV (1-2) en zal zich tegen Groene Ster hiervan willen herstellen. Groene Ster zal vertrouwen hebben getankt na de ruime zege bij hoogvlieger Nuenen (2-5) en de winst tegen medehoofdklasser DESO in de districtsbeker. Nu zal het zaak zijn om een goede serie neer te zetten om de weg naar boven verder in te slaan. De eerdere ontmoeting in Heerlerheide leverde Groene Ster op de valreep de volle buit op. Nadat Chevremont een strafschop had gemist, zorgde een sublieme vrije trap van Dylan Zwartjes ervoor dat Groene Ster in de slotminuut de driepunter mocht bijschrijven.

 

Foto’s Lucho Carreno

 

Geef een reactie