RKHBS wint in Vaals en loopt in op koploper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RKHBS wint in Vaals en loopt in op koploper.

RKHBS heeft deze middag een moeizame 1-2 overwinning behaald op bezoek bij Rood-Groen LVC oftewel de Lemiers-Vaals combinatie. Hierdoor loopt de ploeg van de Heerlerbaan 3 punten in op koploper De Leeuw, die verrassend onderuit gingen bij RKTSV.

Na het matige optreden in de thuiswedstrijd tegen WDZ, en de daaropvolgende logische nederlaag, had RKHBS twee zondagen rust gehad om de pijntjes te laten helen en de neuzen weer in dezelfde richting te zetten. De ploeg van Mike Zwartjes kon weer beschikken over de verdedigers Thymo Griesenbrock en Tom Romeijn die hersteld waren van hun blessures.

RKHBS begon goed aan de wedstrijd tegen de nummer 3 op de ranglijst door vroeg druk te zetten, waardoor de gastheren er in de eerste minuten niet uit kwamen. Een vrije trap na ongeveer een kwartier in de eerste helft, werd vanaf rechts voor het doel gebracht door Tomyen van Lierop. Aan de 2de paal dook Bram Bemelmans op, maar zijn kopbal kon de ervaren doelman Bjorn Geelen niet verontrusten. Vijf minuten later pikte Danny Stoeber een lange bal op en schoof het leer richting Yarin Meessen.

Deze had een laag geplaatst schot in petto, maar de bal kwam op de paal en verdween over de achterlijn. In de 33ste minuut was er dan toch loon naar werken voor RKHBS. Na een overtreding aan de rechter zijlijn, bracht weer Tomyen van Lierop de bal goed voor het doel, en nu schatte Bram Bemelmans de bal wel op waarde en knikte het leer hard in de korte hoek: 0-1. Vlak voor rust leek RKHBS op 0-2 te komen maar de vrije trap vanaf een meter of 20 na een overtreding op Steffan Wesche en genomen door Danny Stoeber werd knap uit de kruising getikt door de goalie van de thuisploeg.

Na rust ging KHBS direct op zoek naar de 2de goal, en de thuisploeg kon hier maar heel weinig tegenover stellen. Yarin Meessen die een moeilijke middag had tegen voorstopper Timo Zenden, de uitblinker bij de thuisploeg, speelde af op Brian Amkreutz. Deze zette Bram Bemelmans aan het werk die voorbij zijn tegenstander snelde en richting korte hoek schoot.

De doelman kon de bal met moeite tot corner verwerken, die verder niets opleverde. Twee minuten later was het wel raak. Danny Stoeber produceerde een verre inworp, de verdediging van Rood-Groen liet het leer stuitten in de 16 meter, en toen was Brian Amkreutz er als de kippen bij om de bal binnen te koppen: 0-2. De 0-2 was het sein voor de thuisploeg om de beuk erin te gooien en meer risico te gaan nemen. Met name voorstopper Timo Zenden dook steeds vaker op in de voorhoede van Rood-Groen. Na ongeveer een half uur in de tweede helft maakte Dennis Wolf zich in de 16 meter los van zijn directe tegenstander en schoot tot opluchting van RKHBS maar net naast.

Twee minuten later moest RKHBS doelman Toine Diederen zijn hele kunnen tonen door een bal uit de benedenhoek te tikken na weer een schot van binnen de 16 meter. RKHBS bleef soliciteren naar een tegengoal, door bij balbezit zelf de ruimte niet te benutten en door bij balverlies in plaats van fel vooruit te verdedigen zich volledig te laten inzakken. Vlak voor tijd won de reeds genoemde Timo Zenden een duel aan de 16 meter en passte op spits Dennis Wolf die ditmaal keeper Toine Diederen kansloos liet: 1-2. De wedstrijd zat er bijna op en toch kwam RKHBS nog een keer met de schrik vrij. Verdediger Tom Romeijn die een goede wedstrijd speelde ging met ‚aanvaller’ Timo Zenden in duel en maakte een overtreding. De goed leidende scheidsrechter Steffanie leek eerst richting stip te wijzen, maar legde uiteindelijk de bal toch buiten de 16 meter, waarna de vrije trap niets opleverde. Hierdoor bleef de stand 1-2 en verkleint RKHBS de achterstand op koploper De Leeuw tot 4 punten, waardoor het mogelijk toch nog spannend wordt in 4B.

Foto RKHBS

Geef een reactie