FC HOENSBROEK ZIET CONCURRENTIE PUNTEN MORSEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC HOENSBROEK ZIET CONCURRENTIE PUNTEN MORSEN

 

Datum: Zondag 12 maart 2017

FC Hoensbroek 1 – VV Scharn 1: 3-0(0-0)

Scoreverloop: 55e min.1-0 Fabio Poddighe(e.d.), 64e min. 2-0 Feddo Mobers en 90+1e min. 3-0 Robert Wijnen.

FC Hoensbroek heeft prima zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse G. Zelf won de ploeg van Roger André met 3-0 van het Maastrichtse Scharn, terwijl naaste belagers De Ster(1-1) en SHH(0-2) dure punten lieten liggen. De Ster volgt nu op 6 punten en Caesar en SHH dienen al 7 punten goed te maken.

Al na 30 seconden had FC Hoensbroek op een 1-0 voorsprong moeten staan. Maar een prima steekbal van Remco Theunissen werd door Randy Quadackers niet tot doelpunt gepromoveerd. Het antwoord van de gastenploeg kwam er snel. Maar zowel Bart Janssen, als Lars van Winssen hadden het vizier namens Scharn nog niet op scherp staan. Ook Thomas Akgun was dicht bij de 0-1. Maar de frivole middenvelder zag zijn prima vrije trap door Hoensbroek-goalie van Eijk prima gekeerd worden.  Na deze korte stormloop van de gasten, was het FC Hoensbroek dat de regie weer in handen nam. Zo schoot Randy Quadackers maar rakelings naast en zag Feddo Mobers zijn geplaatste bal maar net overgaan. Nog voor de thee was er misschien wel de beste kans voor Hoensbroek-aanvaller Swen Cornelissen. Maar oog in oog met Scharn-doelman Luciano ’t Lam faalde hij jammerlijk.

Vlak na de pauze was de 1-0 toch een feit. Uit en scherpe hoekschop van Jochen Hahnraths werkte Fabio Poddighe de bal ongelukkig in eigen doel. Aan de overzijde schoot Serge Op ’t Root namens de gasten maar rakelings naast. Een paar minuten later stond wel de 2-0 op het scorebord. Was het eerst nog Robert Velraeds, die een dot van een kans om zeep hielp, maar in de rebound was het alsnog prijs. Een afgemeten voorzet van invaller Dennie de Vries werd door Fedo Mobers feilloos binnengekopt. De gastenploeg probeerde het hierna nog wel maar bleken niet bij machten, om het de koploper nog moeilijk te maken. Thomas Akgun was wel nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet ging slechts voorlangs. De beste kansen waren er zelfs nog voor FC Hoensbroek. Zo zag Swen Cornelissen zijn harde pegel door ’t Lam prima gekeerd worden. Ook Robert Wijnen wist oog in oog met de Scharn-keeper niet tot scoren te komen. Diezelfde Wijnen maakte in blessuretijd zijn misser meer dan goed. Op aangeven van Pascal L’Abee liet hij met een prachtige lob doelman ’t Lam ditmaal kansloos.

Komende week staat voor FC Hoensbroek de topper tegen nummer 2 De Ster op het programma. Voor de ploeg uit Stein de kans om de titelstrijd weer spannend te maken.

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

Voor meer foto’s http://www.oypo.nl/A49B21C89CEE3484

Geef een reactie