Heilust en Chevremont groener na Boomfeestdag in Kerkrade.


Wethouder Tim Weijers plant samen met vrijwilligers en kinderen een boom op het oude voetbalterrein Heilust. 
Vandaag worden in het hele land bomen geplant ter ere van de Boomfeestdag. In totaal planten meer dan 100.000 kinderen minimaal 200.000 bomen tijdens het 60 jarig jubileum van deze dag. In Kerkrade gingen vanochtend basisschoolleerlingen en vrijwilligers aan de slag op de oude voetbalvelden van Heilust in Kerkrade-West en aan de Kaffebergsweg in Chevremont.

Ongeveer 150 basisschoolleerlingen van vijf verschillende Kerkraadse basisscholen gingen op de twee locaties aan de slag. Op de Kaffebergsweg plantten leerlingen van BS de Blokkenberg, BS de Diabolo en BS St Ursula samen met vertegenwoordigers van IVN Kerkrade en VV Chevremont 42 fruitbomen, 1600 stuks bosplantsoen en 1000 stuks haagplantsoen. Het plantwerk aan de Kaffebergsweg is onderdeel van de aanleg van een groene verbinding. Daarnaast werd er een insectenhotel gebouwd met de deelnemende kinderen en werd uitleg gegeven over de schapenbegrazing op deze locatie.

Op de oude velden van voetbalvereniging Heilust werden 18 bomen, 800 stuks haagplantsoen en 25 stuks sierplantsoen geplant door kinderen van BS de Schakel, BS Bleijerheide en vertegenwoordigers van kruisboogschutterij Sint Hubertus, Tennisclub Kerkrade ’54 en CNME Parkstad. Dit plantwerk is onderdeel van de aanleg van een groengebied op de plek waar de voetbalvelden van Heilust in het verleden gesitueerd waren. Sinds kort is deze locatie de thuisbasis van kruisboogschutterij Sint Hubertus. Ook op deze locatie werd een insectenhotel gebouwd.

Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte) was verheugd met de vele handen hulp tijdens de Boomfeestdag, vooral vanwege het educatieve karakter van de dag: “Deze dag draagt voor een belangrijk deel bij aan de bewustwording van het groen om ons heen en de functie ervan: zonder bomen geen leven! Groen is essentieel in het verstedelijkt gebied waarin Kerkrade ligt. Hoe meer kinderen en vrijwilligers op de Boomfeestdag meehelpen, hoe meer mensen je kunt enthousiasmeren en kennis over de functie van het groen mee kunt geven.”

Foto’sAfdeling communicatie-Kerkrade

Geef een reactie