Herman Pleij over erotiek in de middeleeuwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 29 maart is Herman Pleij te gast in het Glaspaleis. Dit ter gelegenheid van Boekenweek 2017 en in het licht van het thema ‘Verboden Vruchten’. Tijdens zijn lezing gaat Pleij dieper in op het verbodene / erotiek in de middeleeuwen in literatuur, liederen en kunst.

Het klassieke dilemma ‘wel willen, niet mogen, toch doen?’ zal door de deze altijd bevlogen hoogleraar Nederlandse letterkunde uitvoerig worden uitgediept en verlevendigt aan de hand van tot de verbeelding sprekende voorbeelden uit boeken, gedichten en de schilderkunst.

Herman Pleij is ook regelmatig te zien in DWDD waar hij op zijn eigen inspirerende wijze verbanden legt tussen het heden en verleden.

SCHUNCK* nodigt je van harte uit bij deze bijzondere lezing aanwezig te zijn op woensdag 29 maart van 20.00 tot 22.00 uur. Toegang 7,50 euro.

 

Foto Sander Heezen

Geef een reactie