Filmhuis de Spiegel- “Jackie een film over haar rouw na de moord op John F. Kennedy “

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JACKIE

VS, Chili, 2016  |  100min  |  Drama, Biografie

Scenario: Noah Oppenheim

Regie: Pablo Larraín

Cast: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Billy Crudup

Donderdag 30 maart / 20.00 uur          TICKETS

Vrijdag 31 maart/ 20:00 uur                  TICKETS

Zaterdag 1 April /20:00 uur                   TICKETS

Zondag 2 April/14:00 uur                     TICKETS

Na de moord op haar man – president John F. Kennedy – worstelt first lady Jacqueline Kennedy zich door een traumatische periode van rouw met als doel haar geloof terug te krijgen, haar kinderen te troosten en de historische nalatenschap van haar man uiteen te zetten. Zij is 34 jaar oud, als haar man tot president van de Verenigde Staten wordt verkozen. Elegant en stijlvol, wordt ze onmiddellijk een wereldwijd icoon, een van de beroemdste vrouwen ter wereld. Haar intuïtie en smaak op het gebied van mode, kunst en design worden alom bewonderd. Echter, op 22 november 1963 spat de wereld van de First Lady in stukken uiteen.

Tijdens de verkiezingstrip naar Dallas, wordt John F. Kennedy vermoord en is Jacqueline in de rouw. Natalie Portman kruipt diep in de huid van Jackie en weet haar verbluffend goed neer te zetten.        We kunnen niet weten wat er door het hoofd van Jackie ging in de dagen na de moord op haar man, maar met Larraín’s film krijgen we een versie die tastbaar menselijk aanvoelt. (M.B.)

★★★★★ ‘De weduwe die niet wilde wijken. Natalie Portman maakt zich Jacqueline Kennedy volledig eigen in Jackie – een film over haar rouw na de moord op John F. Kennedy.’NRC

De regie is in handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, bekend van ‘No’, ‘El Club’ en het recente ‘Neruda’. Waarbij de laatstgenoemde overigens veel overeenkomsten vertoont met ‘Jackie’. Er lijkt zelfs sprake te zijn van een tweeluik. Opvallend is dat ‘Jackie’ door producer Darren Aronofsky naar Larraín werd toegeschoven. Toch is Aronofsky’s invloed op het script groot. Zo schrapte hij alle scènes waarin Jackie niet voorkomt, zodat ze letterlijk en figuurlijk centraal blijft staan.

https://youtu.be/rSuigBRYzGU

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl

www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie