Bewoners van het Maria Gorettiplein en omgeving zijn vorige week uitgenodigd om de ingebruikname bij te wonen van de nieuwe led-schijnwerpers die de buitenkant van Schacht Nulland verlichten.

De verlichting is de kroon op de renovatie van de Schacht en de herinrichting van het Maria Gorettiplein en omgeving. Die herinrichting is gestart in 2015, na de voltooiing van Kling Nullet, het nieuwe woon- en zorgcentrum van Meander op de plek waar de eerste Maria Goretti kerk van Nederland stond.

Over die inrichting mochten de bewoners in februari 2015 meedenken en -praten. “Dat waren destijds zeer nuttige gesprekken en veel van de ideeën van de bewoners hebben een plek gekregen in de herinrichting”, zegt wethouder Tim Weijers (Volkshuisvesting, Openbare Ruimte en Wijkontwikkeling).

De afgelopen twee jaar is Schacht Nulland grondig gerenoveerd. Het stucwerk en het beton zijn hersteld, de daken zijn onder handen genomen en het hele gebouw heeft een nieuwe laag verf gekregen. De omgeving van de schacht heeft een industriële uitstraling gekregen met betonplaten en gebakken klinkers en past prima in de natuur eromheen.

“Ook het Maria Gorettiplein en de omgeving verdienden een opknapbeurt. Hier ligt de nadruk op plezierig wonen met een ruim winkelaanbod, goede zorgvoorzieningen, scholen en buurtcentra”, zegt wethouder Weijers, die in de schacht de bewoners toesprak. “Daarbij hoort een mooie, ruime omgeving met veel natuur, wandelpaden en betere verbindingen naar het centrum en Museumplein Limburg. En we zijn nog niet klaar. Nu het plein en de schacht zijn voltooid, gaan we verder met de Maria Gorettistraat.”

 

Foto afdeling communicatie Kerkrade

 

 

 

 

Geef een reactie