De Botanische Tuin heeft het afgelopen jaar een grote opknapbeurt gekregen. Ook dit jaar worden er nog diverse zaken onder handen genomen om de tuin toekomstbestendig te maken

De gemeente Kerkrade en de Stichting Botanische Tuin Kerkrade hebben zich tot doel gesteld deze unieke locatie binnen Kerkrade te behouden. De Botanische tuin Kerkrade is de enige botanische tuin in de provincie Limburg, is een Rijksmonument en staat geregistreerd als ‘levend’ museum.

Vele handen maken licht werk

De organisatie van de botanische tuin wordt gevormd door een stichting met bestuursleden en vrijwilligers die op allerlei fronten actief zijn. Als belangrijkste onderdeel is natuurlijk de tuin zelf een plek waar vrijwilligers hand-en-spandiensten verrichten. Er is ook een horecagedeelte. De botanische tuin vervult een educatieve rol en wordt jaarlijks bezocht door vele kinderen die er onderwijs krijgen op het gebied van natuur en milieu.

Voor al deze zaken zoekt de Botanische Tuin Kerkrade extra vrijwilligers om te ondersteunen bij uiteenlopende werkzaamheden. Draagt u de botanische tuin een warm hart toe en wilt u een handje helpen, dan zijn er vele mogelijkheden om dit te doen. Geen groene vingers? Geen probleem. Er is genoeg te doen.

Voor welke werkzaamheden?

Wij zoeken vrijwilligers voor diverse werkzaamheden zoals:
– Bestuur en organisatie
– Groenonderhoud
– Horecawerkzaamheden
– Administratie
– Educatie
– Communicatie & PR

Interesse?

Kom dan op woensdag 19 april aanstaande naar de informatiebijeenkomst in de Botanische Tuin. Wel even aanmelden dat je komt via info@botatuin.nl of bel even 045-5415615.

Wilt u de Botanische Tuin Kerkrade op een andere wijze ondersteunen? Dat kan ook.
Word dan donateur door een jaarkaart aan te schaffen.

botanische tuin vrijwilligers gezocht

 

Geef een reactie