Na het verdienstelijke gelijkspel afgelopen zondag bij SV Brunssum krijgt KVC oranje deze keer bezoek van Doenrade. Met die ploeg ontvangt KVC Oranje een team dat verdedigend heel weinig weggeeft. De ploeg van trainer Ger Gouw hoefde in 19 wedstrijden pas 21 keer de bal uit het net te halen. Als je dan toch laag op de ranglijst staat, kan het niet anders of je hebt problemen met de eigen productie. Dat blijkt dan ook uit de cijfers. Pas 15 keer werd het vijandelijke net gevonden.

Een en ander betekent zeker niet dat KVC Oranje een gemakkelijke middag voor de boeg heeft. In Doenrade immers, op 16 oktober 2016, alweer een klein half jaar geleden dus, werd weliswaar gewonnen, maar dat gebeurde toen met kleinst mogelijke verschil (0-1). Brian Bovens kroonde zich destijds tot matchwinnaar. Wel mag daarbij aangetekend worden dat het een verdiende overwinning betrof. Trouwens, nog maar kort geleden thuis tegen Rmburg, ook al geen doelpuntenfabriek, verloor de ploeg van trainer Rene Küpper met 1-2.

Het is dus zaak tegen Doenrade alert te blijven om een tweede zeperd in korte tijd te voorkomen. Onderschatting is uit den boze. Dat zou pijnlijke gevolgen kunnen hebben voor de aspiraties die oranje-wit nog steeds mag koesteren. Vorige week immers liet KVC Oranje bij tijd en wijle prima verzorgd voetbal, een flinke portie enthousiasme en het nodige karakte zien tegen SV Brunssum. Trainer Dennis Visser van die laatste ploeg merkte na afloop niet zomaar op dat KVC Oranje een tijd lang heer en meester was geweest.

Een overwinning tegen Doenrade, dat ongetwijfeld de rijen letterlijk en figuurlijk gesloten zal willen houden, heeft voor de ploeg van Rene Küpper veel belang, mede ook omdat twee directe concurrenten, Jabeek en Brunssum elkaar in het idyllische Jabeek ontmoeten. Minimaal één van die ploegen zal dus punten morsen.

Foto®Lucho Carreno

Geef een reactie