Bekkerveld JO19 kan zich nu opmaken voor de play-offs.

De doelstelling voor dit seizoen was duidelijk voor Bekkerveld. Met de aanwezige kwaliteit in de selectie telde alleen promotie terug naar de 4e landelijke divisie. Het liefst via de kortste weg namelijk kampioen worden.

Zaterdag kwam koploper Susteren op bezoek en Bekkerveld moest deze wedstrijd absoluut winnen anders was de kans op het kampioenschap voorbij.

In de eerste confrontatie tussen beide teams won Bekkerveld in Susteren met 0-3 en deze wedstrijd werd met enig vertrouwen tegenmoed gezien ondanks de afwezigheid van een aantal spelers als gevolg van schorsing, blessures of de keuze voor ander vrije tijdsvermaak.

Bekkerveld had vanaf het beginsignaal het meeste balbezit en probeerde via de opbouw van achteruit het spel te maken om zodoende de voorhoede te bereiken. De spelers van Susteren leken wat nerveuzer te zijn maar profiteerden in de 13′ minuut van een communicatiemisverstand in de achterhoede van Bekkerveld. Hierdoor kwam Susteren op een 0-1 voorsprong hetgeen leidde tot een enorme vreugde uitbarsting bij de gasten uit Susteren op en naast het veld.

Bekkerveld bleef verder aandringen op een doelpunt maar het kwam niet verder dan een afstandsschot op de lat van Mel Angerer in de 38′ minuut van de wedstrijd.

Na de pauze vervlakte het spel van Bekkerveld en ook nu wist men nog maar één echte doelrijpe kans te creëren toen Dennis Petit in de 58′ minuut een voorzet op maat niet in het doel wist te koppen.

In de 60′ minuut moest Marijn Gulpen geblesseerd het veld verlaten en werd hij vervangen door Daan Winthagen. Nadat Daan in botsing kwam met de doelman van Susteren moest ook hij geblesseerd het veld in de 75′ minuut verlaten en kwam Marouan Bouta in zijn plaats.

Het heilige vuur om te willen winnen ontbrak bij Bekkerveld en Susteren wist de 0-1 voorsprong zonder in de problemen te komen tot het einde vast te houden en was dan ook de terechte winnaar van dit duel én mag zich terecht de kampioen van Hoofdklasse J noemen.

Vanuit Bekkerveld de felicitaties aan de spelers en staf van SC Susteren JO 19 met het behalen van het kampioenschap.

Bekkerveld kan zich nu opmaken voor de play-offs om via deze weg promotie proberen te realiseren.