De gemeente Maastricht heeft een akkoord bereikt met het Maastrichtse bedrijf Vithebo Bouwservice over de bouw van het Boulodrôme. Daarmee kan de aanleg van de indoor jeu de boulesbaan van start. Opening is gepland voor oktober 2017, waardoor de Maastrichtse boulers in het winterseizoen 2017-2018 overdekt een balletje kunnen gooien.

 Proces. De definitieve gunning voor het Boulodrôme kende een lange aanloop. Uiteindelijk werd een akkoord bereikt met Vithebo Bouwservice. Het bedrijf zal nog deze maand starten met de werkzaamheden. Wethouder Jim Janssen (Seniorenpartij, sport) is zeer verheugd dat er eindelijk groen licht is voor de lang gekoesterde wens. “Het was niet gemakkelijk, dus des te mooier dat er nu een akkoord ligt. De Maastrichtse boulers hebben lang genoeg gewacht.” Met het Boulodrôme krijgt sportpark Geusselt er weer een nieuwe sportmogelijkheid bij. Ook de nieuwe sporthal, gebouwd tegen de zijkant van het MVV-stadion, nadert voltooiing.

 Boulen voor iedereen. Het nieuw te bouwen Boulodrôme kent 12 banen en wordt geëxploiteerd door de stichting Boulodrôme. Behalve deze samenwerking van Maastrichtse jeu de boulesverenigingen, kan elke jeu de bouler straks terecht in de nieuwe hal. Bedoeling is dat ook boulers van buiten Maastricht hun weg gaan vinden naar het Maastrichtse Boulodrôme. Daarnaast is de hal ook beschikbaar voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of een kennismakingsarrangement voor het jeu de boules. Secretaris Pim van den Broek van de stichting Boulodrôme zegt verheugd te zijn met het nieuws. “Eindelijk krijgen onze circa 250 wedstrijdboulers en 250 recreanten hun indoorlocatie. Wij zijn uiteraard blij, maar ik denk dat ook de stad blij kan zijn met het Boulodrôme. Zeker als straks de boulers uit de regio hun weg naar de hal in Maastricht gaan vinden. Als stichting gaan we nu hard aan de slag om alles op tijd te realiseren.”

 

FotoVithebo Bouwservice/Boulodrôme

Geef een reactie