Hoofdmenu

11e editie van de grote voorjaarsmarkt met volop sfeer en gezelligheid. In het centrum van Heerlen .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D’r Heëlesje Joarmaat

11e editie van de grote voorjaarsmarkt met volop sfeer en gezelligheid. In het centrum van Heerlen is van 9.00 tot 17.00 uur van alles te doen, te zien, te proeven en te beleven.

Speciale activiteiten. De 11e editie van D’r Heëlesje Joarmaat heeft tal van speciale activiteiten in petto: Kook-workshops voor de kids en live cooking met seizoens-producten, het Limburgs straatmuzikantenconcours, kunst, aandacht voor het plattelandsleven en kindervermaak. In de Pancratiuskerk geven de kerkgidsen gratis rondleidingen. Verder vindt u natuurlijk overal in de binnenstad veel muziek en gezelligheid.

Heerlijk kraampjes afschuimen. Langs de ongeveer 400 marktkramen op de Bongerd, Promenade, Honigmanstraat, Dautzenbergstraat, Saroleastraat, Geleenstraat, Oranje Nassaustraat en Raadhuisstraat.

Op de Bongerd plattelandsleven, kindervermaak en curiosa. Op de Bongerd vindt u naast reguliere marktkramen ook de curiosamarkt met curiosa, antiek en snuisterijen. Verder wordt het plattelandsleven naar de stad gebracht meteen heuse schaapskudde met speciaal voor de kinderen een lammetjesknuffelhoek, kinderboerderij, koeien en kippen. Een ganzenhoeder met ganzen, loopeenden en een hond. Ook zijn de antieke tractoren van het boerderijmuseum te bewonderen, wordt er in een hout gestookte oven Limburgse vlaai gebakken en wordt er wol gesponnen. En natuurlijk is er ook dit jaar weer een prachtige draaimolen.

Saroleastraat – de top van de Nederlandse standwerkers. De top van Nederlandse standwerkers verkoopt met humor, vlotte praatjes en levendige presentaties allerlei producten. Denk bijvoorbeeld aan wondercrèmes, Ah-Brah, keukenhulpjes, kruidensnijders, poetsmiddelen, keramische pannen, anti-overkookdeksels, en nog veel meer. Alleen al de show is de moeite waard!

Pancratiusplein met culinaire specialiteiten en traditie .Hier zijn de kramen met (Limburgse) specialiteiten als ambachtelijke vleeswaren, asperges, mosterd, kaas, jam, honing etc. Mischa (finaliste van Topchef) verzorgd voor de  kids kookworkshops (ter plekke opgeven). Top kok Erik de Ruiter bereidt culinaire hoogstandjes met seizoens-producten. U kunt proeven en aan de hand van de recepten de gebruikte producten ter plekke meteen vers inkopen. Verder is er een traditionele rookoven waarin paling en makreel gerookt wordt en kunt u vele oude ambachten bekijken. Ook dit jaar zal het mijnmuseum aanwezig zijn. Dit jaar verzorgen de kerkgidsen van de Pancratiuskerk tussen 11:00 en 16:00 uur gratis rondleidingen in de Pancratiuskerk.

Pancratiusplein boeken en muziek. Op het kleine pleintje is als vanouds de boekenmarkt, met ook dit jaar weer de bekende boekenmuur van de heer Vos uit Amsterdam.

“Uit de kunst” in de Geleenstraat. Een grote kunstmarkt mag natuurlijk ook in 2017 niet ontbreken! U kunt workshops doen en demonstraties van kunstenaars bijwonen. De Muziekschool Heerlen presenteert een prachtig gevarieerd programma met allerlei stijlen muziek, van Viool tot Big Band. Op het pleintje voor het gemeentehuis tevens een gezellig terras.

Door de hele stad live muziek. Voor het derde jaar op rij wordt het Limburgs straatmuzikantenconcours georganiseerd. In de binnenstad zijn plekken gereserveerd voor ongeveer 20 acts die worden beoordeeld door een deskundige jury. De “Limburgs Kampioen Straatmuzikantenconcours 2017” krijgt, naast een mooie beker, ook een waardebon van €100,- van Arons Muziek.

Hondendemonstraties. In de Oranje Nassaustraat houdt de hondenclub “Sirius” diverse demonstraties met gehoorzaamheid en agility.

Lekker snuffelen op de curiosamarkt. Tijdens d’r Joarmaat start ook weer de serie curiosamarkten met brocante, antieke of andere tweedehands spulletjes. Dit jaar is er bijna elke zaterdag tussen 6 mei en 1 oktober een curiosamarkt. Deze kunt u van 09.00 tot 16.00 uur gratis bezoeken. Wilt u zelf eens met een kraam op de markt staan? Dat kan ook! De kosten bedragen € 12,50 per kraam van vier meter. Aanmelden kan via marktbeheer@heerlen.nl

Foto’s Afdelingcommunicatie Heerlen en Parkstadactueel/Lucho Carreno