Koninklijke Onderscheiding voor Paul Hick uit Gulpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarnemend burgemeester Ubachs reikt in aanwezigheid van wethouders Piet Franssen en Philip Laheij op zaterdag 15 april 2017 omstreeks 21.00 uur een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Paul Hick uit Gulpen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Hick ontvangt deze onderscheiding omdat hij zich sinds 1980 inzet voor het verenigingsleven in Gulpen-Wittem. De uitreiking vindt plaats bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van carnavalsvereniging de Gaarekiere Gulpen.

Verdiensten– De heer Hick start zijn maatschappelijke ‘loopbaan’ in 1980 bij carnavalsvereniging de Gaarekiekere Gulpen. In 1988 wordt hij algemeen bestuurslid van CV de Gaarekiekere en in de periode 1992 tot 1999 vervult hij de functie van secretaris binnen het Dagelijks Bestuur. In 1999 neemt hij het voorzitterschap op zich.

Hij organiseert in dat kader diverse carnavalsactiviteiten zoals de prinsenproclamatie, carnavalsoptocht en diverse zittingen voor bejaarden en zorginstellingen. Daarnaast is hij aanspreekpartner en organisator voor de ontvangst van de Blauw Sjuut maar ook voor de gemeenschappelijke carnavalsverenigingen Gulpen-Wittem (GKGW). Tevens is hij contactpersoon voor de Bond van carnavalsverenigingen in Limburg (BCL). Sinds 1989 stuurt hij het optochtcomité aan dat zorgt voor de verkeersveiligheid tijdens de diverse evenementen.

– Sinds 2008 is hij voorzitter van het Overkoepelend Orgaan Gulpen. In eerste instantie waren 4 verenigingsmensen betrokken bij de oprichting van het Overkoepelend Orgaan. Thans organiseert hij de bijeenkomsten en regelt hij de indeling van de donateursacties voor de Gulpense verenigingen.
– In 2006 is hij mede-initiatiefnemer om schutterij St. Hubertus Gilde nieuw leven in te blazen. Van 2006 – 2008 vervulde hij de functie van secretaris.
– Sinds 1980 is Paul Hick lid van fractie Franssen. Van 1991 tot en met 1999 was hij secretaris. Vier jaar is hij namens de fractie Franssen lid geweest van de commissie Financiën van de voormalige gemeente Gulpen.
Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie