Met de 2de opeenvolgende zege verlaat UOW ’02 de laatste plek en behoudt zo nog een kansje op handhaving in de 2de klasse G.

De inhaalwedstrijd begon even na 18:00 uur en de opdracht voor de thuisclub was helder: winnen. Dit bleek ook uit het vertoonde spel waarbij er gestreden werd voor iedere bal en de aanval werd gezocht. Heer probeerde dit echter ook waardoor er een leuk schouwspel ontstond. Het ontbrak wel aan kansen voor beide teams.

De eerste kans was er na 15 minuten spelen. Heer speler Nigaio Voorjans kopte na een UOW ’02 corner tegen de lat boven zijn eigen doelman. Hierna bleven de kansen schaars. Na 28 minuten spelen kreeg UOW ’02 een penalty toegekend door scheidsrechter Nelissen. Bruce Rutjens verschalkte de Heer doelman en bracht zo UOW ’02 op een 1-0 voorsprong. Even later kreeg Frank Demouge 2x geel van de leidsman en mocht inrukken. Het tiental van Heer bleef tot aan de rust gemakkelijk overeind.

Na rust had Heer het betere van het spel en kreeg zelfs grote kansen om de gelijkmaker te maken. Dit lukte echter niet. UOW ’02 had het in deze fase erg moeilijk tegen de 10 man van Heer. Met nog dik 20 minuten te spelen vergrootte UOW ’02 tegen de verhouding in de voorsprong. Een UOW ’02 verlengde inworp belandde in het strafschopgebied van Heer alwaar Thomas Kubetschek de bal langs de doelman werkte.

Negen minuten later zorgde Ronald Geuskens voor de 3-0 voorsprong. Een hoge bal in de diepte werd goed gecontroleerd en na een korte sprint richting het Heer doel strak langs de doelman geschoven. Het verzet van Heer was gebroken en de bezoekers kregen geen kansen meer. Vier minuten voor het einde van het duel zorgde Jeugdspeler Jelle Kosters voor de 4-0. Zijn geplaatste schot  in de lange hoek was de Heer doelman Rico van de Ven te machtig.

Door de UOW ’02 zege blijft het in de degradatiezone van de 2de klasse G de komende 4 wedstrijden nog erg spannend.

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

voor meer foto’s http://www.oypo.nl/29522889BED23A6E

 

Geef een reactie