Eenvoudige zege met  opvallend scoregedrag voor RKHBS dames 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de topprestatie van vorige week toen de ongenaakbare koploper Leonidas op 1-1 werd gehouden (voor alle mensen die niet beseffen dat je ook met 1-1 kunt winnen; Leonidas won afgelopen zaterdag liefst met 1-7 bij nummer 2 Rood Groen Vaals, dus is onze prestatie gewoon prima….) was het op Goede Vrijdag dan eindelijk tijd voor de confrontatie met slotlicht VV Keer.

Een duel dat al tweemaal was uitgesteld en waar het hele damesteam al maanden naar had uitgekeken.

Het respect is voor elke tegenstander groot maar gezien de stand zou deze wedstrijd gewonnen moeten kunnen worden en de kans op een doelpunt te maken zal zelden zo groot geweest zijn.

De trainingsopkomst was de laatste weken wat aan de magere kant door allerlei kwaaltjes maar vanavond was toch echt weer (bijna) iedereen aanwezig.

De dames die de laatste weken juist veel hadden getraind kregen vandaag hun beloning waardoor Nicolien voor het eerst een basisplaats kreeg toebedeeld; gesecondeerd door Sharon en Danielle in de voorhoede. De eerste twee hadden op woensdag nog zowat prive training gehad en liepen met heel veel zelfvertrouwen de wei op; want ondergetekende had hun met zijn kenmerkende positiviteit zodanig geïndoctrineerd dat ze nu zelf ook eens in eigen kunnen gingen geloven.

Desiree kreeg de zeer ondankbare taak om in de goal te gaan staan op deze frisse avond met in het achterhoofd de schamele score van VV Keer vooraf het duel (1 doelpunt in 12 duels), Daniella Michiels kon maar een helft spelen alvorens de plicht bij de Hermandad riep en kreeg daarom de voorkeur boven Patricia; verder was ook Patty voor drie kwartier  ontsnapt aan verjaardag van mamlief; Janis completeerde de defensie.

Op het middenveld de routine van Capitano Nathalie, Uschi en Suus die haar trainingsopkomst beloond zag met een basisplaats.

Op de bank vandaag Anke, Patricia, Cynthia, Ella en – “ik wil trainen op vrijdag” Jessica.

Vooraf werd al duidelijk gemaakt door Erwin dat er in de pauze veelvuldig gewisseld zou worden.

Zo begon de wedstrijd om half acht op deze vreemde avond.

Vanaf het begin was het al duidelijk dat RKHBS veel beter was dan VV Keer maar de enorme scherpte van het duel tegen Leonidas ontbrak; een situatie die al vooraf was ingeschat. Maar desondanks bepaalde de Heerlerbaanse meiden het spelbeeld en leek het na 13 minuten al raak te zijn toen Danielle op haar 21e verjaardag alleen op de keepster af kon gaan; maar uitstekend uitkomen voorkwam een goal, maar nog erger ; beide speelsters kwamen met elkaar in contact waarbij Danielle haar knie ernstig verdraaide en doorspelen onmogelijk was.

Na de eerdere blessure van Adriana moest nu ook onze 2e topschutter het veld verlaten en kwam Cynthia voor Daniëlle in het veld.

Amper drie minuten was het echter toch al raak toen Deniece een corner geweldig indraaide en Nathalie alleen nog maar hoefde in te tikken.

Nathalie scoorde haar 2e goal van het seizoen maar verder hadden alleen Janis en Suus nog een score op hun naam staan.

Dus moesten andere dames opstaan en dit zou wonderwel ook gaan gebeuren.

Eerst punterde Suus nog een balletje net naast, na een prachtig steekballetje van Nathalie maar na 27 minuten was er de eerste “liefdesgoal”  van het seizoen. Sharon en Nicolien zijn pas in oktober erbij gekomen en hebben een tijdje nodig gehad om zich aan te passen (mede door veel afgelaste wedstrijden) maar beide klopten al een tijdje op de deur om zich te laten gelden.

Na een uitstekende actie van Sharon die de bal vanaf de achterlijn terug legde was Nicolien er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken. Een hele mooie goal en de vreugde om het doelpunt was dan ook tot in de verre omstreken te horen.

Bijna had Nicolien zelfs nog een tweede doelpunt kunnen scoren nadat ze heel erg alert reageerde bij een scrimmage, maar Uschi was het die het laatste noodzakelijke tikje gaf (anders had een verdediger van VV Keer de bal nog weggetrapt) en zodoende ook haar eerste doelpunt van het seizoen scoorde.

Zo scoorden dus beide dames hun eerste goal van het seizoen en deze tendens zou zich in het 2e bedrijf alleen maar voortzetten.

Daniella Michiels, Patty en Nicolien werden gewisseld en in hun plaats kwamen Patricia, Anke en Ella.

Zo begon de 2e helft met een team waarin nu alle niet “vaste” basisspeelsters mochten laten zien dat zij het team niet minder maken door een invalbeurt.

Ik noemde al dat er een “liefdesgoal” was gevallen maar wanneer Nicolien scoort mag Sharon natuurlijk niet achterblijven. Deze meid vocht al een tijdje tegen windmolens maar kan wel degelijk een heel aardig potje ballen, maar ja  “Ut Köpke” moet dit ook geloven. Op de laatste training  schoot ze echter uit alle standen raak en kwam het besef dat het afgelopen moest zijn met denken en gewoon rammen.

Na 54 minuten was het dan eindelijk raak voor deze sympathieke meid; de bal viel pardoes voor haar voeten en vanaf 20 meter ramde de bal zo hard op goal dat de keepster te verrast was om adequaat te reageren. Dat ondergetekende op dit moment het hardste juichte van alle aanwezigen mag vreemd overkomen, maar soms is het gewoon geweldig te zien dat individuele trainingen wel degelijk effect kunnen hebben.

Twee minuten later deed Sharon het nog eens dunnetjes over maar nu spatte de bal keihard uiteen op de lat.

In de 62e minuut mocht Jessica haar 2e opwachting gaan maken bij da2; na haar invalbeurt op 23 oktober in het duel met GSV ’28.

Uschi mocht ook gaan douchen alvorens de nachtdienst in te duiken.

Na 69 minuten viel dan ook nog de 5-0 en ook dit was wederom een primeurtje; Deniece is al jaren gezegend met een fantastische trap en dit leverde nu ook eens resultaat op. De bal lag op een meter of 25 schuin links tov de keepster maar dat is geen enkel probleem voor Deniece. De trap was uitstekend en de bal knalde hard tegen de touwen.

Hiermee was de koek wel op en kabbelde het duel naar het einde. RKHBS evenaarde hiermee de grootste zege van het seizoen (6-1 tegen GSV ’28) en kon zich met veel animo en enthousiasme storten op de 90-party georganiseerd door de selectie van heren 1 en 2.

Danielle Dorenberg werd met veel gejuich toegezongen voor haar 21e verjaardag en verder zou het nog lang onrustig blijven tijdens een wervelende party waar deze dames lieten zien niet alleen op het veld te kunnen pieken….

Foto’s Gabriella Loo

Geef een reactie