Er zijn nog steeds goedkope kramen te huur voor vrijmarkt Koningsdag in Heerlerheide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn nog steeds goedkope kramen te huur voor vrijmarkt    

Koningsdag in Heerlerheide

Gezellig oranje getint entertainment programma

 

Over pakweg bijna twee weken, om precies te zijn op donderdag 27 april a.s., is ook Heerlerheide weer in de ban van de verjaardag van Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander. Een oranje getinte feestdag voor jong en oud. Onder auspiciën van het plaatselijke Oranjecomite gaat het dan ook een gezellige viering van Koningsdag worden.

In herinnering staat in Heerlerheide zeker nog op het netvlies dat de weersomstandigheden in 2016 van dien slechtere aard was dat de organisatie noodgedwongen het besluit moest nemen om de buitenfestiviteiten naar binnen in het Corneliushuis te verplaatsen, dit uiteraard met dank aan de verantwoordelijken van het Corneliushuis. De verplaatsing bleek achteraf toch een “gouden greep”, want in de warmte van het Corneliushuis werd het toch een geslaagde en gezellige Koningsdagviering en werd het buitengebeuren eigenlijk niet gemist.

Om herhaling te voorkomen dat komende Koningsdag 27 april weer getroffen zou worden door slechter weer, zodat op het laatste moment toch weer uitgeweken moest worden naar binnen, besloot de organisatie het zekere voor het onzekere te nemen. Ze namen dan ook vroegtijdig een verstandig besluit om de viering van Koningsdag weer binnen in het Corneliushuis te houden. In deze locatie zal het Oranjefestijn van 12.00 tot 18.00 uur, hoogtij vieren, dat staat als een paal boven water, afgaande op het programma welk dit jaar geboden zal gaan worden.

Allereerst is er traditiegetrouw voor de jeugd de, inmiddels al diep ingewortelde, jaarlijkse vrijmarkt waardoor jong en oud veel (koop)-plezier aan beleefd wordt. Niet zo verwonderlijk gezien ook het gegeven dat er een diversiteit aan vrijmarktspullen te verkrijgen zijn. Daartegenover staat voor jeugdige kraamhouders ook nog het gegeven dat de huur van een kraam, jawel hoor slechts 5 euro kost. Lucratief toch? Overigens zijn er op dit moment nog kramen te huur. Dus wat belet om zich voor huur van een kraam aan te melden bij Marcel Lucassen, tel: 06-20656678 of via e-mail: m.lucassen@ziggo.nl. Voor de mooiste versierde kraam is er ook nog een prijs te verdienen welke beschikbaar is gesteld door de ondernemersvereniging. Plezier dus verzekerd, doen dus.

Maar buiten de vrijmarkt zal de Koningsdag, eveneens van 12.00 tot 18.00 uur, bol staan van aansprekende activiteiten, c.q. optredens. De opening van zal muzikaal begeleid worden door een DJ. En zijn er optredens van zangeres Ramona, een Sambaband, B2BU dance en optreden van Koninklijke fanfare St. Joseph Heerlerheide. Voor de kinderen is er ook leuk vertier. Zij kunnen genieten van een springkussen, schmink, ballonnen clown, popcorn en wafels. Belangrijk is ook dat voor de hele Koningsdag gratis entree is en mede mogelijk gemaakt door Stichting Wijkbeheer Carisven, de ondernemersvereniging Heerlerheide en Weller.

Foto’s Callie Steijaert

Geef een reactie