Voerendaal is een nieuwe wandeling rijker, namelijk het ommetje “Putter Gewande”. Deze wandeling loopt van het station Voerendaal door het gebied van het Landgoed Puth. Naast de bestaande paden gaat de wandeling over een nieuw aangelegd pad door een stukje pas gerealiseerde natuur. Dit deel van de route daagt de wandelaar uit om een stukje lekker door de natuur te “struinen”. Geen asfalt, geen verharding, gewoon het struinpaadje en de grijze paaltjes volgen.

Hier is een aantal jaren geleden van alles aangeplant. U kunt er bessen, zwarte els, gewone volgelkers en zoete kers aantreffen. Sporen van ree en haas zijn waar te nemen. Op het veld zijn patrijs, wilde eend, nijlgans en grauwe gans te zien. In de bosschages komen geelgors, witte kwikstaart en boomkruiper voor, terwijl in de lucht een buizerd of torenvalk zijn rondjes draait op zoek naar een pooi. In elk jaargetijde kan men hier lekker struinen en volop van de “ruige” natuur genieten. De naam Putter Gewande is afgeleid van de naam van het gebied op een kadastrale kaart uit 1811 – 1832.

Op zaterdag 13 mei om 10.30 uur vindt de officiële opening van het ommetje plaats bij het nieuwe informatiebord achter het spoorviaduct aan het Sabinapad (in het verlengde van de Molenbeekstraat). U bent hierbij van harte welkom!

Foto Afdeling communicatieVoerendaal

Geef een reactie