College op bezoek bij loonwerkersbedrijf Horbach.

 

 

 

 

 

 

 

 

De afgelopen jaren heeft het college vele interessante bezoeken gebracht aan tal van verenigingen en bedrijven in de gemeente.

Afgelopen week is voor 2017 een aftrap gemaakt met het bezoeken van verschillende bedrijfstakken in Simpelveld. Het college was te gast bij Loonwerkersbedrijf en akkerbouw Horbach. Vader en zoon Horbach gaven een rondleiding op het bedrijf en vertelden over hun bedrijfsvoering en toekomstplannen.

Het bedrijf grenst aan de achterkant van het voormalige klooster Damiaan. Heel bijzonder is de oude begraafplaats waar 84 kloosterlingen begraven liggen. Het kleine kerkhofje is tegenwoordig eigendom van de familie Horbach die een bijzondere band hebben met het klooster en dit stukje cultureel erfgoed. In plaats van de grond bij het bedrijf te betrekken, gaan ze het kerkhofje opknappen zodat het niet verloren gaat.

Foto Afdeling communicatie Simpelveld

Geef een reactie