Foto: Mila Alagic met Herm Leenders (Directeur Zuyderland Zorgcentra) en Roel Goffin, lid Raad van Bestuur.

 

De Zuyderland Zorgspeld 2017 is gewonnen door Mila Alagic, zorgcoördinator De Gats in Lemborgh. Zij won de verkiezing uit vijf kandidaten met 26 procent van de stemmen. Behalve het gewilde sieraad levert de Zorgspeld ook een cheque op van €2500. De winnaar werd vrijdag bekend gemaakt tijdens een symposium in Lemborgh.

De Zuyderland Zorgspeld is in 2014 geïntroduceerd voor de Zorgcentra, Thuiszorg, Huishoudelijke Hulp en Jeugdgezondheidszorg. Medewerkers kunnen door hun collega’s, familieleden en vrijwilligers worden genomineerd voor deze prijs.

Mila Alagic wordt gezien als een persoon met enorme gedrevenheid en ongekende inzet voor cliënten, collega’s en leerlingen in de zorg. Ze gaat belevingsgericht te werk en houdt daarbij oog voor kwaliteitszorg en competenties van mensen. Mila kwam ook op Eerste Kerstdag, ondanks haar vrije dag, naar de afdeling om bewoners een fijne Kerst te wensen. Ze blijft volgens het juryrapport in alle veranderingen positief en weet met daadkracht anderen vooruit te helpen. Mila is lang geleden gevlucht vanuit Joegoslavië en heeft zich dankzij haar doorzettingsvermogen, het volgen van opleidingen en het leren van de Nederlandse taal ontwikkeld tot zorgcoördinator in Lemborgh.

Ook Ingrid Nijsten (gastvrouw en het hele team van Sjterrehemel Vastrada), Joselyne Jacobs (coördinator Flexpool), Marjet Sieben (helpende Porthos – Glana) en Astrid van Mulken (coach belevingsgerichte zorg – Glana) waren genomineerd. Zij kregen elk een cheque van €500. Het geld komt ten goede aan nog onvervulde wensen die de cliëntenzorg vanuit hun eigen team of locatie naar een nog hoger plan tillen.

 

Foto: Mila Alagic met Herm Leenders (Directeur Zuyderland Zorgcentra) en Roel Goffin, lid Raad van Bestuur.

Foto Afdeling communicatie Zuyderland

Geef een reactie