In de laatste 4 wedstrijden van dit seizoen staat er niet meer zo veel op het spel voor de ploeg van Mike Zwartjes. RKHBS is al zeker van de 2de plaats, en het inhalen van koploper De Leeuw lijkt een utopie met een achterstand van 9 punten. Nu is het echter wel zaak scherp te blijven en te zorgen dat de hele ploeg er staat als de nacompetitie begint. Hiervan is RKHBS verzekerd nadat overtuigend de 2de periode werd gewonnen.

Zonder Hendrik Jan de Jonge vanwege vakantie, en daardoor met Rens Hahnraths in de basis begon RKHBS deze middag voortvarend aan de wedstrijd tegen het al gedegradeerde NEC ’92. In de 3de minuut stond Yarin Meessen al vrij voor de doelman na een prachtige pass van diezelfde Rens Hahnraths, maar Yarin schoot de bal voorlangs. De ploeg uit Heerlen-Noord had veel routine in de ploeg en vertrouwden op de buitenspelval tegen de snelle spitsen van RKHBS.

Hier had de thuisploeg moeite mee waardoor verschillende mogelijkheden verprutst werden. In de 23ste minuut kon RKHBS de buitenspelval omzeilen via de opkomende rechtsachter Cyriel Palmen, die na een steekpass van Brian Amkreutz vrij richting de goal van de gasten kon opstomen. Hij legde de bal beheerst breed op de meegelopen Yarin Meessen die geen moeite had de bal over de lijn te drukken: 1-0. NEC ’92 probeerde te antwoorden na deze achterstand, maar werden in de eerste helft niet echt gevaarlijk.

Bij RKHBS bleef de buitenspelval een probleem, en daarnaast ontbrak de scherpte in de ploeg waardoor er nog maar 1 echte kans voor rust te noteren viel. Yarin Meessen speelde beide centrale verdedigers uit rond de middenlijn en mocht vrij richting het doel van de gasten gaan. Zijn inzet stuitte echter op de doelman die zijn doel goed verkleinde.

Na rust hadden de spelers van RKHBS de thee en het banaantje nog niet doorgeslikt, of het stond gelijk. Een snelle tegenstoot van de gasten, met een 2 tegen 1 situatie tot gevolg, bracht spits Dennis Verdonkschot in stelling, en deze liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 1-1. RKHBS was hier niet van onder de indruk en zette direct aan. Eerst legde Bram Bemelmans de bal fraai aan de tweede paal, waar Brian Amkreutz met binnenkant voet leek te scoren, maar de bal hobbelde net voorlangs. De volgende aanval was wel raak. Bij een mooie combinatie over rechts stuurde Danny Stoeber de weer snel mee opgekomen Cyriel Palmen diep. Cyriel legde de bal hoog terug op de 16 meterlijn, waar Stefan Wesche opdook en de bal beheerst in het doel plaatste: 2-1.

RKHBS was los, en aanval na aanval golfde richting het doel van de gasten. De volgende goal kon dan ook niet uitblijven. Een diepe bal op Yarin Meessen werd onderschept door de goalie van de gasten die met de voeten de bal aannam. Rens Hahnraths wist hem het leer te ontfutselen en legde terug op Brian Amkreutz, die met een fantastische lob over een verdediger de bal in de kruising werkte: 3-1. Een kwartier na rust was het weer raak. De felle linksachter Thymo Griesenbrock kwam op aan de zijkant, en speelde Yarin Meessen aan. Deze speelde direct diep op Danny Stoeber die op randje buitenspel door mocht en vrij voor de doelman makkelijk raak schoot in de korte hoek: 4-1. De gasten gingen nu feller spelen, en kregen ook meerdere mogelijkheden om te counteren.

RKHBS verloor de concentratie en daardoor ook de grip op het spel, zeker ook door verschillende opstootjes op en naast het veld. In het laatste kwartier nam de thuisploeg het heft weer in handen, en het slotakkoord was dan ook voor RKHBS dat nog 1 maal scoorde. Rens Hahnraths beloonde zijn goede spel met een solo waarbij hij van rechts naar binnen kwam en vanaf de rand van de 16 meter beheerst raak schoot: 5-1.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen laagvlieger Schinveld, dat vandaag met ruime cijfers verloor bij WDZ.

Foto’s RKHBS en Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie