Gemeentelijke bijdrage voor Stichting Slot Schaesberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 20 april heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het onder voorwaarden ter beschikking stellen van aanvullende financiële middelen voor de herbouw van Slot Schaesberg. Naast een financiële bijdrage van de gemeente, kan de stichting Slot Schaesberg rekenen op een forse bijdrage van de BankGiro Loterij, een bijdrage van Parkstad Limburg en Rabobank Parkstad Limburg.

Ook heeft zij nog ijzers in het vuur bij de Provincie Limburg en een plaatselijke stichting. De stichting moet de komende twee jaar aantonen dat zij financieel op eigen benen kan staan. Daarmee gaat het project de volgende fase in.

Binnenkort start de Stichting Slot Schaesberg met de herbouw van het poortgebouw van de bouwhoeve. Ook maakt zij de komende twee jaar een begin met het ambachtendorp en een kinderboerderij. Deze laatste richt zij in als een 17e-eeuwse dierhouderij.

Naast het versterkt inzetten op het toeristisch product voert de stichting ook gesprekken met verschillende opleidingen. Zij onderzoekt samen met de onderwijspartners en het bedrijfsleven of en zo ja hoe, Slot Schaesberg een structurele rol kan spelen als (restauratie)opleidingsplek. Ook organiseren de partijen gezamenlijk een minisymposium gericht op het verankeren van Slot Schaesberg als opleidingsplek voor (restauratie)opleidingen.

Foto Slot Schaesberg

Geef een reactie