Op 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. Dit jaar is voor een andere opzet gekozen.
Om 19.00 uur begint de herdenking in het gemeentehuis van Voerendaal.

Daaraan zal medewerking worden verleend door het Voerendaals Mannenkoor. De heer Reubsaet van Heemkunde Voerendaal zal een presentatie verzorgen over enkele verzetsmensen uit Voerendaal. Daarnaast zal Sabine Souguir, leerling van bs Cortemich, een gedicht voorlezen.

Daarna vertrekt het gezelschap om 19.35 uur, begeleid door de Koninklijke Schutterij St. Sebastianus Voerendaal, naar het Oorlogsmonument bij de St. Laurentiuskerk aan het Kerkplein. Daar zal onder andere een krans worden gelegd, een gebed door de pastoor gebeden worden, een gedicht worden voorgelezen en om 20.00 uur een stiltemoment plaatvinden. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door het Voerendaals Mannenkoor.

U bent bij beide momenten van harte welkom.

Foto Afdeling communicatie Voerendaal

Geef een reactie