VOORZITTER RAAD VAN COMMISSARISSEN HARM WIERTZ LEGT FUNCTIE NEER

 

Harm Wiertz heeft de club medegedeeld dat hij zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Roda JC met ingang van vandaag neerlegt. Een verschil van inzicht omtrent de wijze waarop toezicht moet worden gehouden en Roda JC de komende tijd gezond moet worden gemaakt lagen ten grondslag aan zijn besluit.
Wiertz kan zich niet vinden in het voornemen van Roda JC om de heer Korotaev binnen te halen als aandeelhouder. Hij is van mening dat legalisering van de aandelentransactie pas aan de orde is na voltooiing van het forensisch onderzoek van de KNVB.

Bovendien vindt hij dat de club niet langer op zoek moet gaan naar nieuwe buitenlandse investeerders. Deze moeten gezocht worden in de nabije omgeving van Roda JC. Hij meent dat Roda JC de tering naar de nering moet zetten door te bezuinigen. Wiertz heeft binnen Roda JC te weinig steun gevonden voor zijn opvattingen.

Wiertz trad in juni 2014 met een benoemingstermijn van 3 jaar aan als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Roda JC. Dat gebeurde direct na de degradatie aan het einde van het seizoen 2013/2014.

Harm Wiertz dankt Roda JC voor het in hem gestelde vertrouwen en de samenwerking en wenst de club voor de toekomst veel succes. Hij blijft de club met warme belangstelling volgen.

Foto Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie