Op zaterdag 10 juni werd de eerste editie van de KidsRun Kerkrade georganiseerd. De KidsRun was een initiatief vanuit de samenwerking tussen de gemeente Kerkrade en Roda JC Midden in de Maatschappij, voortvloeiend uit het convenant om maatschappelijk krachten te bundelen. De KidsRun vond plaats op sportpark Kaalheide en bestond uit een 3-tal sportclinics en een afsluitende sponsorloop voor het goede doel KiKa.

Nadat de deelnemers om 09.00 uur gearriveerd waren, volgde het openingswoord door wethouder Schlangen en voormalig voetballer Roel Brouwers. Nadat een centrale warming-up had plaatsgevonden, werden de kinderen verdeeld in groepjes waarna ze achtereenvolgens konden meedoen aan de voetbalclinic (georganiseerd door de Voetbalacademie van Roda JC), de tennisclinic (georganiseerd door TCK’54) en aan een atletiekclinic (georganiseerd door Achilles TOP).

Na drie inspannende sportclinics ontvingen de kinderen goodiebags met een stevig lunchpakket waarna zij zich verder konden uitleven op de stormbaan, springkussens en waterbowlingbaan. Afsluitend was de sponsorloop voor KiKa. Ondanks het warme weer renden alle deelnemers een behoorlijk aantal rondes. Kortom het was een geweldige happening voor de kerkraadse jeugd, waarbij de fantastische samenwerking tussen de verschillende partijen zoals Voetbalacademie Roda JC , TCK ’54, Achilles TOP, Soccer Arena, Bowlo, Balloonsverhuur, Kinderopvang Kerkrade en AH XL tot de verbeelding sprak.

Foto Afdeling communicatie Gemeente Kerkrade

Geef een reactie