Acht studenten van WijkLeerbedrijf Landgraaf ontvingen op 6 juli hun MBO-diploma Helpende Zorg en Welzijn. Docenten van Arcus College en begeleiders van Meandergroep, Radar en Levantogroep stonden de studenten bij tijdens hun tweejarige opleiding. Eén van de studenten leverde een topprestatie door de opleiding in één jaar af te ronden. Alle acht studenten stromen door naar werk of een vervolgopleiding.

Wethouder John Ringens en de opleidingsmanager van ROC Arcus College benadrukken het unieke karakter van het WijkLeerbedrijf: de studenten volgen een succesvol leerwerktraject en wijkbewoners krijgen hulp in de thuissituatie. Daardoor kunnen mensen soms langer thuis blijven wonen en wordt eenzaamheid tegengegaan.

Van 10 juli tot en met 27 augustus is het WijkLeerbedrijf gesloten. De telefoon wordt wel beantwoord, dus wie vanaf september hulp kan gebruiken van een student uit het WijkLeerbedrijf mag alvast bellen naar 06-19214161. Mailen kan ook: landgraaf@wijkleerbedrijf.nl

Geef een reactie