Verplaatsing Tihange UIT zuil naar bedrijventerrein C-Mill

 

Hendel bijna 180.000 keer overgehaald
Verplaatsing Tihange UIT Zuil

 

 

De Tihange UIT Zuil, die sinds april dit jaar voor het stadhuis van Heerlen staat, wordt verplaatst. Dat de zuil na verloop van tijd verplaatst zou worden was vanaf het begin gepland. Maar vanwege klachten van geluidsoverlast door omwonenden wordt hij versneld verplaatst. Bijna 180.000 keer is de hendel inmiddels overgehaald. De Tihange UIT Zuil krijgt voorlopig een nieuwe plek op bedrijventerrein C-Mill.

 

Dat de actie een succes is geweest mag blijken; vandaag, op de dag van verwijderen, staat de teller op 179.615 maal. Een onvoorzien neveneffect echter vormde de geluidsoverlast die het overhalen van de hendel veroorzaakte voor buurtbewoners, met name ’s nachts.

Om dit euvel op te lossen is besloten de zuil eerder te verplaatsen naar bedrijventerrein C-Mill aan de Jan Campertstraat in Heerlen.

 

Betrokkenheid

Gebruikers en bezoekers van C-Mill kunnen nu ook de kernreactor in Tihange ‘symbolisch uitschakelen’ en zo hun betrokkenheid laten zien. De zuil is eerder al op diverse plaatsen in de regio

Foto®Parkstadactueel/Tom de Cock

Geef een reactie