Jacob 3.0 – met o.a. Erik Bosgraaf & lichtkunstenaars Paul en Menno de Nooijer

Datum: dinsdag 25 juli

Tijd: 20.00u.

Locatie: Columbus Earth Center

Prijs: €20,00

In het magische Columbus Earth Theater brengt blokfluitist Erik Bosgraaf een virtuoze ode aan Jacob van Eyck, samen met DJ DNA en laptopkunstenaar Jorrit Tamminga.

Bij de blinde jonkheer Jacob van Eyck is het virtuoze blazen in de zeventiende eeuw begonnen. Deze Utrechtse stadsbeiaardier speelde op zomeravonden blokfluitvariaties voor de wandelaars op het Janskerkhof. Erik Bosgraaf en zijn medemuzikanten geven een avontuurlijke, compleet nieuwe draai aan Van Eycks muziek uit Der Fluyten Lust-hof.

De basis voor JACOB 3.0 werd vorig jaar in Utrecht gelegd met twee spectaculaire shows. In Kerkrade gaan de drie muzikanten, gewapend met blokfluiten, draaitafels en laptop, nog een flinke stap verder door hun unieke samenwerking met de internationaal gevierde videokunstenaars Paul en Menno de Nooijer.

Letterlijk omringd door wervelende beelden zullen zij het omgekeerde universum van het Columbus Earth Centre voor deze gelegenheid omtoveren tot een onvergetelijke, op en top hedendaagse Fluyten Lust-hof.

Foto WMC

Geef een reactie