Afgelopen vrijdag onthulde Jo Bok (wethouder Cultuur) de twee monumentale schilderijen van Hans Keuls. Tijdens de eerste twee weekenden van het WMC heeft de kunstenaar geschilderd in zijn pop-up atelier in het oude pand van Bergstein. Tijdens het schilderen ging hij de dialoog aan met bezoekers en mocht men helpen met het aanbrengen van de onderlaag.

Kunstwerk

Het kunstwerk laat van links naar rechts de overgang zien van het zwarte mijnverleden naar een heldere en verlichte toekomst. “De zwarte kolen zijn verbrand en maken plaats voor kleurrijke bloesem”, beschrijft Hans Keuls.

Positiviteit in Kerkrade

Wethouder Jo Bok noemde het kunstwerk een ijkpunt voor de situatie waarin Kerkrade zich op dit moment bevindt. “Het past perfect bij de positiviteit die in Kerkrade heerst en de ontwikkelingen op cultureel gebied zoals het cultuurcluster en het nieuwe standbeeld Viva la Vida”. Als de schilderijen (olieverf op linnen) droog zijn, zullen ze een definitieve en prominente plek in Kerkrade krijgen.

Foto Afdeling communicatie gemeente Kerkrade

Geef een reactie