Internationaal dansfestival The Notorious IBE neemt het centrum van Heerlen over Een heel weekend vol urban dance!

The Notorious IBE

Vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2017

Heerlen

Kaarten vanaf 23 euro (dagkaarten) / 19 euro (5 t/m 15 jaar)

Kijk voor meer info op:

Website: http://www.thenotoriousibe.com

www.facebook.com/TheNotoriousIBE

In het weekend van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus 2017 staat Heerlen in het teken van de internationale urban dance scene tijdens de 17e editie van The Notorious IBE.

Het festival trekt ieder jaar meer dan 10.000 bezoekers uit 30 verschillende landen die deelnemen aan dancebattles, dansshows, workshops, masterclasses en afterparties. Op verschillende locaties in het centrum van Urban Heerlen worden een heel weekend lang activiteiten rondom de urban cultuur georganiseerd.

Voor het eerst vindt de Nederlandse voorronde van de meest prestigieuze breakdancecompetitie ter wereld plaats op zondag 6 augustus 2017 tijdens The Notorious IBE. Samen met de 13 directe invites voor deze voorronde gaan 16 dansers uitmaken wie Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de battle om de allerlaatste wildcard voor de finale:

de Red Bull BC One World Final. Dit WK Breakdance vindt op zaterdag 4 november 2017 plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. De Red Bull BC One bestaat al sinds 2004 en vindt dit jaar voor het eerst plaats in Nederland. Tijdens het evenement nemen de 16 beste breakdancers ter wereld het tegen elkaar op. Ook verwelkomt The Notorious IBE de Red Bull BC One All

Stars: een team van internationale top-breakdancers en oud-wereldkampioenen, die op zaterdag 5 augustus verschillende dancebattles, talkshows en workshops organiseren. The Notorious IBE heeft een groot netwerk met nationale en internationale partijen opgebouwd, wat tot bijzondere samenwerkingen leidt, die afgelopen jaar erkend zijn door verschillende subsidienten zoals het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Gemeente Heerlen,

De  Provincie Limburg en het Fonds Podiumkunsten. Een belangrijke partnerorganisatie is dit jaar het Kings of Colors Festival, een Urban Arts & Food festival uit Den Bosch dat onderscheiden is met de Dutch Street Arts Award voor ‘Best Epic Event 2016’. Ook de gemeente Heerlen werd door hen onderscheiden met een award voor ‘Best Local Government’. Kings of Colors richt zich op Urban Art en creëert tijdens The Notorious IBE een ontmoetingsplek voor kunstenaars en liefhebbers. Ook is er een programma waarbij kinderen door middel van verschillende workshops kennis kunnen maken met Urban Art.

The Notorious IBE werd in 1998 voor het eerst georganiseerd in Rotterdam en vindt sinds 2008 plaats op diverse locaties in de binnenstad van Heerlen. Het is het grootste en oudste urban dansfestival van Nederland en biedt ruim 50-60 aan urban dans gerelateerde programma’s. Naast dans zijn muziek en cultuur belangrijke onderdelen van het festival: er zijn verschillende muziekstijlen te horen en er is veel ruimte voor het ontdekken van kunst en cultuur, mede dankzij de verschillende aanwezige nationaliteiten en internationale samenwerkingen. The Notorious IBE organiseert ook activiteiten voor de buitenbeentjes van de urban scene: voor de experimentelere denkers en de vrijere geesten. Bijvoorbeeld het programma Open Your Mind op zondag 6 augustus: dit is een theater-georiënteerde, op experiment gerichte themalijn die hiphopdans met moderne dans verenigt en daarmee plaats biedt aan dansers die zich niet in één specifiek kader bevinden.

Foto The Notorious IBE

Geef een reactie