Hoofdmenu

Architectuur poppenhuizen voor menswaardig doel

 

 

 

Volgend week donderdag, 17 augustus, wordt om 18.00 in SCHUNCK* Glaspaleis Heerlen de expo Dolls’ House geopend. De tentoonstelling over achttien bijzondere – door architecten gemaakte –  poppenhuizen is zowel een aanrader als een eyeopener. 

 

Architect Peter Masselink uit Doetinchem heeft achttien collega architecten opgeroepen om een bijzonder poppenhuis te ontwerpen om aandacht te vragen voor de zeldzame stofwisselingsziekte waaraan ook eigen zevenjarige  zoontje lijdt. Door die ziekte kan Sverre heel weinig maar wat hij wél kan is heel vrolijk zijn. Het poppenhuis speelt daarin een belangrijke rol.

Eerder overleed een vijf maanden dochter van  Sandra en Peter Masselink. Het was lang niet duidelijk dat een genetisch overdraagbare ziekte de oorzaak was. Ieder week worden in ons land twee kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. De helft overlijd voor hun tiende verjaardag.  Onderzoek is dus letterlijk van levensbelang. De kosten van onderzoek zijn zeer hoog.  Dus nam Peter Masselink het initiatief om op bijzondere manier aandacht te vragen voor het lot van de betroffen kinderen. zelf ook een bijdrage te leveren.

De achttien creaties allemaal met bijzondere geluidjes zijn een schot in de roos. Kinderen die ermee spelen hebben allemaal de grootste lol. De poppenhuizen die te zien zijn op www.dolshouse.nl  zijn nu ook in het echt te zien in SCHUNCK* Glaspaleis Heerlen.  Na een verdere expositie in Amsterdam worden de Dolls Houses verkocht voor het goede doel.

Foto Parkstadactueel/Lucho Carreno