BINCKBANK TOUR 2017: Wereldtoppers vrijdag op Amstel Gold Circuit te bewonderen

LANDGRAAF, ENECO TOUR

 

De 5de etappe van de BinckBank Tour, de opvolger van de Eneco Tour gaat vrijdag om 12:30 van start in het Tom Dumoulin Bike Park’ in Sittard. Ook de finish – naar verwachting rond  16.30 – is in het nieuwe Bike Park’. De etappe is 167,3 kilometer lang en bestaat uit twee lussen rond start- en finishplaats Sittard/Geleen. Onderweg zijn wereldklasse renners als wereldkampioen Peter Sagan, Giro-winnaar Tom Dumoulin, Philippe Gilbert, Marcel Kittel, André Greipel, Niki Terpstra, Dylan Groenewegen Lars Boom en de Limburgers Roy Curvers en Mike Theunissen te zien op delen van het  Amstel Gold Race parcours, zoals de Cauberg en Sibbergrubbe en Lange Raarberg.  

In totaal krijgen de wereldtoppers in Zuid-Limburg negentien hellingen voor de wielen. In de diepe finale zit een strook kasseien die met 10 procent oploopt. Lars Boom en Philippe Gilbert worden getipt als geheimfavorieten voor de eindzege

Na de eerste doorkomst aan de meet volgen er nog twee ronden van elk 38,8 kilometer, telkens met vijf klimmetjes. Dat zijn de Bergstraße (700 meter à 4%), Schatsberg (800 meter à 5%), Weg langs Stammen (350 meter à 8%), Windraak (700 meter à 4,5%) en Watersley (400 meter à 4%). In de slotrondes zitten die heuvels op respectievelijk 31,3 kilometer, 16,6 kilometer, 12,3 kilometer, 7,8 kilometer en 6,4 kilometer van de finish. Vlak voor de meet zit er nog een extra attractie in het parcours, want dan krijgen de renners een strook kasseien van 340 meter voor de wielen, waarvan er 200 meter met 10 procent oploopt. Eenmaal terug op het asfalt is er nog 960 meter te gaan tot de (doorkomst aan de) lijn.

Na 150,9 kilometer begint de Gouden Kilometer en zijn er binnen 1.000 meter driemaal 3, 2 en 1 bonificatieseconden te winnen met tussensprints. Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners.

Foto Eneco Tour

 

Geef een reactie