Across the borders: maakt duik in ‘Schattenwald’

 

Het Euregionale cultuurfestival Across the Borders gaat komend weekend letterlijk en figuurlijk grenzen overschrijden. Op zaterdag 12 en zondag 13 maart start om 21.30 in een donkere Belgisch-Duitse bos nabij Aken een fascinerende reis met unieke lich-t en droombeelden. Met een lantaarn in de hand maakt het publiek samen met artiesten van Theater Anu een fascinerende en beklijvende reis door het ‘Schattenwald’.

Het is ons zelden gegeven om een inkijkje te nemen in de wereld van onze voorvaders. Een van de weinige vensters in het verleden houden ons sinds 200 jaar de gebroeders Grimm met hun sprookjes open. Artiesten van Theater Anu maken het komend weekend in een ‘Schattenwald’ nu ook mogelijk om in de wereld van aloude volksvertellingen te ontsluiten. De poëtische reis waar mensen de goden nabij zijn, start op een Belgische wandelweg van de grensroute ‘Köpfchen’. Vertrekpunt van de voorstelling is aan de Eupener Straße 420. De voorstelling gaat ook bij regen door, alleen bij storm en onweerwaarschuwingen niet. Stevig schoeisel wordt aanbevolen. Voor vertrek zijn er kleine hapjes en een drankje te verkrijgen in Café BAR ‘im KuKuK’, aan de Eupenerweg in Aken. Op de route wordt op zes stations een stop gemaakt waarna een toneelspeler een presentatie geeft. De groepswandelingen starten om 21.30, 21.45, 22.00 en 22.15. Tijdsduur van de wandeling is inclusief voorstellingen ca. 70 Minuten. Volwassen betalen 17 euro kinderen 14 euro.

Meer informatie: www.acrosstheborders.de

Foto’s Acrosstheborders

Geef een reactie